Nagy Ervin a Lakatos Márk elleni vádakról: Létfontosságú az igazság akkor is, ha az kegyetlen, és akkor is, ha ez egy karaktergyilkosság

2024. október 27. – 21:44

Másolás

Vágólapra másolva

Facebookon reagált Nagy Ervin a Lakatos Márk ellen felhozott vádakra, a színész szerint amennyiben a stylist bűncselekményt követett el és vállalhatatlan a tette, úgy egyértelműen le kell majd vonnia a konzekvenciákat.

Nagy Ervin bejegyzésének előzménye, hogy Ábrahám Róbert, a Pesti Srácok korábbi újságírója szombaton tüntetést szervezett a Batthyány térre. A demonstrációt egy, a publicista által készített videó előzte meg, amiben arról beszélt, hogy tudomása szerint egy közszereplő súlyos szexuális bűncselekményeket követhetett el egy állami gondozásban lévő kiskorúval szemben. Ábrahám Róbert az ügyben az ügyészséghez fordult. A Facebook-oldalán egy videóban számolt be arról, ahogy kijött a főügyészségről, ahol több vallomást is leadott súlyos bűncselekmények gyanújáról.

Lakatos Márk az Instagram-oldalán vasárnap reagált az ügyre, azt írta, hogy a rágalmazásokat a leghatározottabban visszautasítja. Hozzátette, mivel büntetőeljárás indult az ügyben ismeretlen tettes ellen, a hatóság kérdéseire készséggel válaszol.

Nagy Ervin arról is írt bejegyzésében, hogy egy kegyelmi ügytől visszhangos országban az igazság teljes körű feltárása ebben a pillanatban létfontosságú és szimbolikus, akkor is, ha az kegyetlen, fájó, de akkor is, ha általa csak egy ócska karaktergyilkosságra derül fény.

„Amíg ez a komplex, minden körülményre kiterjedő nyomozás le nem zárul és fény nem derül az igazságra, addig én ugyanúgy tekintek arra az emberre, akit 30 éve ismerek, mint ahogyan eddig” – írta posztjában Nagy Ervin.

Az Ábrahám által korábban leadott információkat az ügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbította, ahol október 24-én nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen. „Tájékoztatjuk, hogy egy magánszemély által 2024. október 21-én a Fővárosi Főügyészségre tett beadványt a Fővárosi Főügyészség 2024. október 25-én a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította, és a BRFK még aznap nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Magyar Hanggal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!