Lakatos Márk: Súlyos és alaptalan vádak célpontjává váltam, a hatóság kérdéseire készséggel válaszolok

2024. október 27. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

„Az elmúlt napokban olyan súlyos és alaptalan vádak célpontjává váltam, amelyek teljesen ellentétesek mindazzal amit képviselek. A leghatározottabban visszautasítom ezeket az állításokat. Mivel állítólag büntetőeljárás indult az ügyben ismeretlen tettes ellen, a hatóság kérdéseire készséggel válaszolok, velük teljes mértékben együttműködök”

– írja közösségi oldalán Lakatos Márk stylist és médiaszemélyiség.

Mint megírtuk, Ábrahám Róbert, a Pesti Srácok korábbi újságírója szombaton tüntetést szervezett a Batthyány térre. A demonstrációt egy, a publicista által készített videó előzte meg, amiben arról beszélt, hogy tudomása szerint egy közszereplő súlyos szexuális bűncselekményeket követhetett el egy állami gondozásban lévő kiskorúval szemben.

Ábrahám Róbert az ügyben az ügyészséghez fordult. A Facebook-oldalán egy videóban számolt be arról, ahogy kijött a főügyészségről, ahol több vallomást is leadott súlyos bűncselekmények gyanújáról.

A publicista videójában mindkét vallomásból hallani részleteket. Az egyik megszólaló egy nevelő egy II. kerületi gyermekotthonban, a másik pedig egy nevelt.

Az Ábrahám által leadott információkat az ügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbította, ahol október 24-én nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen. „Tájékoztatjuk, hogy egy magánszemély által 2024. október 21-én a Fővárosi Főügyészségre tett beadványt a Fővárosi Főügyészség 2024. október 25-én a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította, és a BRFK még aznap nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Magyar Hanggal.

A Telex szombaton telefonon kereste Lakatos Márkot, akit nem sikerült elérnünk. Lakatos Márk az Instagram-oldalán vasárnap megjelent posztban még ezt írja:

„A közösségi médiában valamint egyes sajtóorgánumokban megjelent rágalmazásokat a leghatározottabban visszautasítom. Hálás vagyok azoknak akik ebben a nehéz időszakban mellettem állnak, és bíznak bennem, hiszem, hogy az igazság mindenki számára nyilvánvalóvá válik.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!