„A jobboldalon a hűséget összekeverik a szolgalelkűséggel” – távozik a Mediaworkstől Ábrahám Róbert, aki korábban Puzsér Róberttel került összetűzésbe

2024. október 9. – 18:07

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik a Mediaworkstől Ábrahám Róbert – jelentette be Facebook-oldalán a Pesti Srácok egykori újságírója.

Mivel posztjában nem említ konkrét okokat távozására, ezzel kapcsolatban megkerestük Ábrahámot. Kérdésünkre azt mondta, nem akar részleteket megosztani, mert olyanokat is veszélybe sodorna, akiket nem akar. Mint elmondta,

nem az ő véleménye változott meg, hanem a jobboldal játékszabályai. Szerinte a jobboldalon ugyanis „farkasok helyett kutyákat nevelnek ki.”

Ábrahám azt is elmondta, a rendszer a morális válsága mellett nem bírja el azt a reformszemléletet és építő kritikát, amelyet ő is képvisel – helyette anakondaként fokozatosan fojtja meg a hozzá hasonlókat. Azt azonban hangsúlyozta,

még így is, „minden bűnével együtt a jobboldali vezetés a legjobb alternatíva”, ezzel jár a legjobban az ország.

Szerda délutáni bejegyzésében azt írta, hetek óta vívódik azon, mi a helyes és mi a helytelen.

A háttérben ugyanis kialakult egy olyan bizalomvesztés, amit nem tudok tovább takargatni. És ilyenkor mit tehetek? Ha szembefordulok velük, akkor abból egy másik erőtér profitál. Ha tétlenül tűröm azt az aljasságot, amit művelnek, akkor csak még arrogánsabbá és önhittebbé válnak. Akkor mégis mit lehet tenni?

– fogalmaz posztjában Ábrahám Róbert. Szerinte „elkapatták őket, mert a jobboldali világnézetet vallók gyakran összekeverik a lojalitást a szolgai meghunyászkodással. Ezért lehet az, hogy bizonyos körökben már rég telibe szarják az összes erkölcsi alapot, amelyből az egyén jobboldalisága fakad: a hűséget, a szavahihetőséget, hogy nem teszünk homlokegyenest mást, mint amit mondunk.”

Azt is írja, „a jobboldali politika hozzászokott ahhoz, hogy vagy milliárdos oligarchákkal, vagy sértődött multimilliomosokkal, vagy ócska, kegyvesztett vamzerekkel kerül szembe”, az övéhez hasonló távozásokra viszont kevésbé vannak felkészülve. Ő ugyanis „ugyanabban hisz ma is, mint öt éve, és hiába tudná két perc alatt megnyerni a ‘kinek van nagyobb fsza’ versenyt, inkább hátat fordít az egésznek.”

Ábrahám Róbert nyáron azzal került a hírekbe, hogy megütötte Puzsér Róbertet. A viszony már régóta feszült volt köztük, eleinte a közösségi médián keresztül üzengettek egymásnak. Július 19-én tettlegességig fajult a viszály. A IX. kerületi Tűzoltó utcában találkoztak, hogy rendezzék a konfliktusukat, de végül Ábrahám megütötte Puzsért. A Pesti Srácok újságírója az eset után bejelentést tett a kerületi rendőrkapitányságon, Puzsér pedig a IX. kerületi rendőrségen tett feljelentést. Még aznap őrizetbe vették Ábrahámot, hajnalban rabosították és kihallgatták. Ezután Puzsér hangfelvételt tett közzé a pofonról, ami itt hallgatható meg.

Ábrahám Róbert azt mondta a Blikknek, hogy már nem gyanúsítják a rendőrök súlyos testi sértés kísérletével. Ábrahám a lapnak azt nyilatkozta: panasszal élt a gyanúsítás ellen, mert a nyomozók még be sem bizonyították, hogy Puzsért ököllel ütötte volna meg tenyér helyett. Hozzátette, hogy ezt a Puzsér kérésére készített szakértői látlelet sem igazolta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!