Politikai igazgatójának súlyos mondatai után nehéz lesz most Orbán Viktornak '56-ról beszélni

2024. október 23. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

A miniszterelnök politikai igazgatója szeptemberben arról beszélt a Mandinernek, hogy '56-ból tanulva mi nem szálltunk volna úgy szembe az oroszokkal, mint ahogy azt tették az ukránok. Orbán Balázs úgy fogalmazott, hogy mi „pont ‘56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt, mert felelőtlenség”.

Török Gábor politikai elemző szerint a politikai igazgató ezzel a kijelentéssel az év legnagyobb politikusi hibáját követte el. Véleménycikkében Sarkadi Zsolt arról írt, hogy a miniszterelnök politikai igazgatója „ezzel a kijelentésével lényegében szembe köpi a magyar történelem hőseinek többségét, és különösen azzal a történelemértelmezéssel fordul szembe, amit a Fidesz az utóbbi évtizedekben kifejezetten a magáénak vallott, sőt kisajátított”.

Nagy kérdés, hogy Orbán Balázs mondatai után mit fog mondani a megemlékezésen a miniszterelnök ‘56-ról. Közvetlenül a botrányos Mandiner-interjú után félreértelmezhető fogalmazás miatti hibáról beszélt Orbán Viktor, az Európai Parlamentben pedig határozottan kijelentette, hogy ’56-ot nem lehet összehasonlítani az orosz-ukrán háborúval.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!