Keresztes László Lóránt: Csárdi Antal motivációja politikai, a bizonyítékokat be kellene mutatnia

2024. október 22. – 13:20

Gűth Ervin
Pécsi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Keresztes László Lóránt augusztus végén lépett ki az LMP-ből, de a frakcióból nem távozott. A Telex kérdésére elmondta, hogy azért sajnálja a frakció megszűnését, mert fontos eszközöktől esik el így. „A frakcióalkalmazottak és az állandó szakértőink közül sokan már egy évtizede segítik a zöld ügyeket, ezzel sokat kockáztattak és most két hónapjuk van felkészülni a változásokra” – mondta Keresztes. Szerinte fontos eszköz volt, hogy a miniszterelnökhöz közvetlenül lehetett fordulni az azonnali kérdések órájában, erre frakció nélkül már nem lesz lehetőség.

A pécsi politikus szerint Ungár Pétert és az általa meghatározott irányt a választók már régen beárazták, legkésőbb a júniusi választások után le kellett volna vonnia a tanulságokat és le kellett volna mondani az LMP éléről. Ráadásul Keresztes szerint a problémák nem itt kezdődtek és 2023 nyarán azért vonult ki a pártpolitikából, mert akkor a DK-val egyezett meg az LMP.

Az országgyűlési képviselő úgy látja, hogy Csárdi Antalnak sem most kellett volna előjönnie ezzel a döntésével és be kellene mutatni azokat a bizonyítékokat, amikre most hivatkozik. Ezek nélkül ugyanis sokkal inkább úgy tűnik, hogy csupán saját politikai túlélését készíti elő. „Csárdi Antal ugyan az Átlátszó által bemutatott bizonyítékokra hivatkozik, azonban tisztújítón mégis megszavazta Ungár Pétert” – tette hozzá a politikus. Ha neki más bizonyítékai is vannak, azokat mindenképpen be kellene mutatnia, ugyanis közügyekről van szó Keresztes szerint.

Csárdi Antal hétfő este a Telex élő adásában mondta el, hogy milyen bizonyítékok miatt döntött az LMP-ből és a parlamenti frakcióból való kilépés mellett.

A cikk szerzője a Pécsről szóló Mecseki Müzli hírlevél szerkesztője.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!