Családi napként hirdetik a vízügyeseknek és tűzoltóknak Orbán Viktor október 23-i beszédét

2024. október 18. – 14:57

Családi napként hirdetik a vízügyeseknek és tűzoltóknak Orbán Viktor október 23-i beszédét
Orbán Viktor az árvízvédelmi munkát ellenőrzi Baján 2024. szeptember 23-án. Mellette Kámánné Bari Bernadett bajai polgármester, Zsigó Róbert, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Dobó Kristóf, az Országos Vízügyi Főigazgatóság Árvízvédelmi Főosztályának vezetője – Fotó: Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Családi nappal kötik össze az október 23-i állami ünnepséget a Millenárison. A kormány meghívta az árvízi védekezésben résztvevő tűzoltókat és vízügyeseket a Millenáris Parkba, ahol a kormányfő is jelen lesz. Ott lesz idén a hivatalos állami megemlékezés, ahol Orbán Viktor 1956-ról beszél, de az Országos Vízügyi Igazgatóság (OVF) területi igazgatóságainak kiküldött levele szerint az eseményen más program is lesz:

„A résztvevőket színes gyermekprogramokkal, koncertekkel és ebéddel várják. A rendezvényen köszönőbeszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök”

A Telexhez eljutott levelek és információk alapján hétfőn a vízügy mellett több tűzoltó parancsnokság vezetőjét is levélben kérték, hogy kedd estig gyűjtsék össze: az árvízi védekezésben résztvevő kollégák közül kik vennének részt a családjukkal az október 23-i családi napon a Millenárison. Az igencsak szűk határidő arra utal, hogy eléggé elkésve kezdtek hozzá a szervezéshez.

Olvasói fotó
Olvasói fotó

A hivatalos meghívóban öltözékként hétköznapi polgári viseletet javasolt a kormány, és azt kérik a résztvevőktől, hogy jövő szerdán legkésőbb 10 órára, azaz az állami ünnepség kezdete előtt fél órával érkezzenek meg a helyszínre.

A Hvg.hu információi szerint a vízügyi igazgatóságok buszokkal, ingyenesen szállítják a dolgozókat, és állítólag azt mondták a jelentkezőknek, hogy nem kötelező meghallgatni Orbán Viktor beszédét.

A szerdai kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy három év után visszatér a fővárosba október 23-án Orbán Viktor, Zalaegerszeg és Veszprém után most Budapesten, a Millenáris Park szabadtéri színpadán tartja ünnepi beszédét 10:30-tól. A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) későbbi közleménye szerint az ünnepség kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik. Arra ugyanakkor nem tértek ki, hogy az állami megemlékezést egy családi nappal kötötték össze.

Ahogy azt írtuk, miniszterelnök egy biztonságos terepet választott magának idén október 23-án, és nem ment bele az állami ünnep alatt megszokott politikai mozgósítási versenybe. Mindeközben Magyar Péter és a Tisza Párt a Bem József térre hirdetett 15 órára gyülekezést, és onnan vonulnak át a Széna térre , ahol a megemlékezés lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!