Tarlós István: Karácsony jóindulatú, de önállótlan, Vitézy pedig nem egy szakértő

2024. október 18. – 14:50

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely és közte lévő viszonyról, Vitézy Dávidról alkotott véleményéről és a fővárosi közgyűlésben kialakult helyzetről is beszélt Tarlós István a 24.hu-nak adott terjedelmes interjújában. A volt főpolgármester a fővárosi közgyűlésben kialakult helyzet miatt úgy érezte, tanácsot kell adnia Karácsony Gergely főpolgármesternek, ezért hívta fel a hónap elején.

Először Karácsony Gergely beszélt arról két hete egy videójában, hogy Tarlós felhívta őt, és kifejtette a véleményét a kialakult patthelyzetről. Múlt héten Tarlós az ATV-ben is elmondta, hogy szerinte nonszensz, hogy Karácsony egyetlen helyettesét se jelölhesse ki. Erről most azt mondta:

„Az, hogy nem engedik meg neki, hogy helyettest válasszon – ilyen a világon nincsen.”

Tarlós azt mondta, nem érti hogy gondolta a Tisza Párt, hogy Karácsony nyakára akarják varrni Vitézy Dávidot, aki nemcsak a riválisa volt, de mára az ellenségévé vált. „Szerencsétlen Karácsony majd elengedi azt az embert, aki neki komoly segítség volt, és előterjeszti szavazásra azt, akiről előre megmondják, hogy rá fogják küldeni?” – mondta.

Hát hülyének nézik Karácsonyt? Na, ezért hívtam fel.

Kiss Ambrus az előző ciklusban főpolgármester-helyettes volt, és Karácsony most is ragaszkodna az ő kinevezéséhez. De mivel nincs többsége a közgyűlésben, ehhez legalább a Tisza Párt támogatására lenne szüksége, akik semmiképp sem támogatnák meg Kisst. Tarlós azt mondta, szerinte mellébeszélés, hogy kis szavazatkülönbség miatt a demokratikus képviseletnek lenne a megfelelő formája, ha Karácsony Vitézyvel közösen irányítaná Budapestet, őt több dolog miatt sem tartja alkalmasnak a vezetői pozícióra.

Vizézy Dávidról a következőket mondta:

  • Szerinte Vitézy egy „intuitív autodidakta”, és úgy nevezik sokan közlekedési szakértőnek, hogy még középfokú közlekedési képzettsége sincs a területen. Közlekedési államtitkár is csak öt hónapig volt.
  • 2022-ben A MÁV vezetősége küldött neki egy levelet, amelyben Vitézyt bírálták és a felkészültségét firtatták vasúti ügyekben.
  • Eddig minden megbízatását a Fidesz révén kapta, kevesen vannak akik azt gondolják, hogy Vitézynek az életében semmi köze nem volt a Fideszhez. De nem biztos, hogy öt év múlva is támogatnák, ha indulna főpolgármesternek.
  • Vitézy kiváló kommunikátor, ügyesen és rafináltan, félrevezetően kommunikál, de szerinte jobbak a kommunikációs képességei mint a valós tudása. Voltak jó ötletei, de a személyisége miatt nem tartja alkalmasnak vezetői beosztásra.
  • Főpolgármesterként 2010-ben eredetileg nem Vitézyt szerette volna kinevezni a BKK élére, egy munkatársa kérésére tett így, akit viszont nem nevezett meg. De egyáltalán nem Orbán Viktor kérte ezt.

Karácsony Gergelyről és a fővárosi közgyűlésen kialakult helyzetről még a következőket mondta:

  • Szerinte Karácsony jóindulatú de önállótlan, nem rendelkezik olyan típusú képességgel, ami egy frontharcosnak szükséges. A főpolgármesterséget nem feltétlenül neki találták ki.
  • Viszont Karácsony a legitim főpolgármester, az ő kezéből kivenni a jogosítványokat, az személyeskedés, rosszindulat és a működésének a szándékos akadályozása.
  • A közgyűlés minél erőszakosabb Karácsonnyal, és minél inkább ki akarják szorítani az ő jelöltjét, Vitézynek annál kevesebb az esélye arra, hogy főpolgármester-helyettes legyen

A volt főpolgármester a következőkről beszélt még:

  • Szentkirályi Alexandrát ő építette fel, d 18 éves kislány volt még 2006-ban, amikor már láttam benne a lehetőséget. A 2024-es kampányban viszont nem önmagát adta, és szinte egyáltalán nem kritizálta Vitézyt, szerinte ez már jelezte, hogy vissza fog lépni.
  • 80 év alatt Tarlós volt az egyetlen jobboldali városvezető Budapesten, erről Orbán Viktor is azt mondta neki, hogy áldásos időszak volt, mivel szinte minden európai nagyvárosnak balliberális vezetése van.
  • Nyugaton a liberális gondolkodói körök uralják a médiát, és a pénzvilágot is. A médiában dömpingszerűen nyomul előre egy új felfogás, amely egy dehumanizált állapot felé viszi a világot, ahol az ember-ember kapcsolat lassan megszűnik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!