Karácsony: Felhívott Tarlós, és azt mondta, tartsál ki, igazad van

2024. október 3. – 18:21

Másolás

Vágólapra másolva

Együtt tudna működni Vitézy Dáviddal, ha Kiss Ambrust is helyettesévé jelölhetné ki, vitákkal, de remélhetőleg jó döntésekkel teli öt évre számít Karácsony Gergely. Minderről egy videóban beszélt a főpolgármester csütörtökön, egy nappal a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése előtt.

A szoros választási eredményt és kampánnyal járó konfliktusokat feldolgozta, de időre volt szüksége, hogy az ellenfelei szemébe tudjon nézni. Különösen sok vita övezte a Fővárosi Közgyűlés alakulását, a főpolgármester-helyettes kiválasztásával kapcsolatban pedig Tarlós István is felhívta a napokban. Sok vitája volt ugyan Tarlóssal, de mindig tisztelte őt, mondta Karácsony. Kicsit meglepte a hívás, mivel évek óta nem beszéltek, Tarlós azt mondta neki:

„Tartsál ki, igazad van. Egy főpolgármesternek meg kell tudnia választani a közvetlen kollégáit.”

Karácsony azt is elmondta, hogy a tisztségét több százezer budapestinek köszönheti, ami nagy felelősséggel ruházza fel, amellyel erős felhatalmazások is járnak. Mindezt azért mondta el, mert a legtöbb vita a helyettesek kijelölését övezte, hiszen a Tisza Párt képviselői közölték, nem engednék, hogy Kiss Ambrust válassza helyettesének Karácsony Gergely. Vitézy Dávidról azt mondta, elismeri a tudását, viszont Kiss Ambrus volt a jobbkeze, akivel a legszorosabban dolgozott együtt az elmúlt években a város élén.

Szívesen nyújtok békejobbot az egykori ellenfelemnek, de ha a politika le akarja vágni a jobb kezem, akkor ezt nem tudom megtenni.

Karácsony ezért azt javasolja, válasszanak két főpolgármester-helyettest, egyiküket Kiss Ambrus, másikukat pedig akár Vitézy Dávid személyében. Szerinte egykori riválisával az „elmúlt időszak kemény mondatai” ellenére is tudnának közösen dolgozni a város érdekében. Ennek a Tisza Párt képviselői egyelőre az akadályozói lennének, akik Karácsony szerint országos politikai szempontokból kiindulva vannak ezen az állásponton.

Ezért elnapolták a helyettes kijelölésének kérdését, és az október 4-i alakuló ülésen más kérdésekkel foglalkoznak majd. Így főpolgármester-helyettes nélkül vág neki Karácsony az új ciklusnak. Az elmúlt öt év nehéz volt, de mostantól több vita lesz a közgyűlésben, mint korábban, mondta Karácsony.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!