Kiss Ambrus folytatná főpolgármester-helyettesként, ha felkérnék

2024. augusztus 7. – 12:18

Másolás

Vágólapra másolva

Kész folytatni a munkát főpolgármester-helyettesként, ha felkéri Karácsony Gergely, és a közgyűléstől is megkapja a bizalmat – mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Della podcastben. Magyar Péter korábbi kijelentésére, mely szerint a Tisza Párt nem fogja megszavazni főpolgármester-helyettesnek Kisst és Tüttő Katát sem, azt mondta: „Nem ismerem őt, és nem is fogom kommentálni ezeket a szavait.”

Kiss a közgyűlésben amúgy arra számít, hogy sikerül végigvinniük a ciklust, és a legfontosabb ügyekben meg tudják szerezni a többségi támogatást, ha kell, ehhez akár a Fidesszel is lehet kompromisszumra törekedni, például a költségvetés érdekében. A 2025-ös fővárosi költségvetésről azt mondta a beszélgetésben, hogy kalkulál azzal, hogy a közgyűléstől csak jövő februárban vagy márciusban kapja meg majd a jóváhagyást a költségvetés, pláne, hogy az országos költségvetés benyújtása az év végére tolódik.

A főpolgármester-helyettes a foglalkoztatás javítását, illetve a lakhatási kérdéseket emelte ki fókuszpontokként a következő ciklus céljai közül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!