Tarlós: Nonszensz, hogy Karácsony egyetlen helyettesét se jelölhesse ki, teljesen igaza van a főpolgármesternek

2024. október 15. – 08:35

Másolás

Vágólapra másolva

Nonszensz, hogy Karácsony Gergely főpolgármester egyetlen helyettesét se jelölhesse ki, miközben az a javaslat, hogy nyakára ültessék az ellenfelét – mondta Tarlós István korábbi főpolgármester az Atv.hu-nak.

Tarlós ezzel a főpolgármester-helyettes személye körül kialakult vitára reagált. Karácsony Gergely Kiss Ambrust szeretné helyettesének, de ebben nem egységes a pártok véleménye. Karácsony arról beszélt, együtt tudna működni Vitézy Dáviddal is, ha Kiss Ambrust is helyettesévé jelölhetné ki.

Tarlós István a napokban telefonon kereste a főpolgármestert, hogy elmondja erről a véleményét.

Tarlós szerint az igazság azt kívánja, hogy megvédje Karácsonyt. „Ma ő Budapest legitim főpolgármestere.” Szerinte Karácsonynak teljesen igaza van. „Nem is értem, ezt hogy képzelik” – mondta az Atv.hu-nak.

„A BKK és a BVK vezérigazgatóját nevezte ki a főpolgármester javaslatára a közgyűlés. A cégvezetőket általában én neveztem ki, illetve mentettem fel. Méltatlan lenne a főpolgármestertől elvenni ezt a jogosítványt”

– tette hozzá.

Karácsony Gergely hétfőn az Egyenes Beszéd című műsor vendége volt, ahol Tarlós telefonhívásáról azt mondta: „Én úgy gondolom, hogy Tarlós István nem az én védelmemre kelt, hanem a főpolgármesteri intézmény védelmére kelt.” Majd úgy folytatta, amikor ő ellenzéki parlamenti képviselő volt, és akkor akarták az akkori kétharmaddal korlátozni a főpolgármester jogköreit, ő is nagyon határozottan kiállt ez ellen, de „az sem Tarlós István védelméért volt”.

„Van olyan, amikor az álláspont nem azért esik egybe, mert úgy gondoljuk, hogy az az érdekünk, hanem azért, mert úgy gondoljuk, hogy az a helyes” – mondta a főpolgármester, hozzátéve, hogy Tarlós Istvánnak most is – mint korábban is sokszor – igaza van. A főpolgármester szerint azonban arról szó sem lehet, hogy Tarlós valamiféle pártutasításra szólalt meg. Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy ha „rövid távú politikai érdekek mentén rángatjuk a közintézményeket”, az sohasem a jogállamot erősíti, ezért a jelen vita nem is az ő személyéről szól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!