Gulyás Gergely: A lakosságnak és a cégeknek van szüksége a mostaninál több orosz földgázra

2024. október 16. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Lengyel Tibor, a HVG újságírója arról kérdezte Gulyást, hogy ha nem is igaz a Telegraph cikke, érkezett-e olyan kérés a kormányhoz, hogy atomfegyvereket hordozó harci gépek jöhessenek Magyarországra. Gulyás szerint nem érkezett hozzájuk ilyen kérés, és erről a kormány nem is döntene erről az Országgyűlés bevonása nélkül.

A HVG arról kérdezte Gulyást, hogy Trump győzelme esetén hogy kezelné a magyar költségvetés, ha az amerikai elnök büntetővámokat vetne ki az európai autókra. Gulyás szerint nem ez számít, hanem az, hogy Trump rövid időn belül lezárná az orosz-ukrán háborút.

A HVG felhozta, hogy Szijjártó egy friss nyilatkozata szerint a jövőben Magyarország a mostaninál jóval több orosz gázt vásárol majd. Gulyás szerint erre elsősorban a lakosságnak, másodsorban a magyar vállalatoknak van szüksége.

Gulyás az Orbán Áron által készített és kiszivárgott hangfelvételről azt mondta: nem érti, mi a baj, mert a miniszterelnök testvére éppen arról beszélt, hogy nem tud semmit elérni az államigazgatásban.

Az RTL-menedzsmentből kiszivárgott hangfelvételről Gulyás azt mondta: szerinte az események nem támasztják alá a hangfelvételen elhangzó állításokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!