Vérampullák szóródtak szét az úton Mosonmagyaróvár és Esztergom között

2024. október 8. – 15:59

Másolás

Vágólapra másolva

Vérampullák szóródtak szét kedden a mosonmagyaróvári Szent István király úttól kezdődően egészen Esztergomig, az 1-es és 10-es főúton. A helyi Móvár Press szerint a körülbelül száz kémcső a reggeli órákban esett le egy teherautóról.

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház a történtekkel kapcsolatban közleményt adott ki. Ebben azt írják, a teherautó egy külsős, veszélyes hulladékot szállító céghez tartozott. Hangsúlyozták, a kórház dolgozóinak részéről nem történt mulasztás, a minták átadása a szabályoknak megfelelően történt.

A kórház közleményében azt is kiemeli, hogy az érintett kémcsövek már feldolgozott vérmintákat tartalmaztak, „így – a közösségi médiában megjelentekkel ellentétben – egyetlen betegünk vérvételi eredménye sem veszett el.” Hozzátették, a szállító céggel felvették a kapcsolatot, és dolgoznak rajta, hogy tisztázzák az eset körülményeit.

A Karolina tavaly „viharos évet zárt”, tüntetés, fórum, aláírásgyűjtés indult az ellátásainak megtartásáért, több testületi ülés napirendje volt, közmeghallgatáson vitáztak jövőjéről, még biztost is kineveztek az élére. Ősszel aztán valamelyest megnyugodtak a kedélyek, több osztályon a hétvégi ellátás is visszaállt. Ezért is volt valamelyest váratlan, hogy a 2021 tavaszán kinevezett dr. Takler Ágnes helyett új főigazgatója lett idén januártól az intézménynek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!