Vitézy Dávid szívügye jön, a BKK-rendészetről vitáznak

2024. október 4. – 14:20

Másolás

Vágólapra másolva

A kampány egyik legfontosabb témája a BKK-rendészet felállítása volt. Vitézy Dávid rögtön az alakuló ülésre be is nyújtotta a javaslatot. Arról beszélt, hogy a BKK-rendészet felléphetne a tömegközlekedési eszközökön agresszívesen viselkedőkkel és a trolibuszt akadályozó autókkal szemben is.

A BKK-rendészet az 365 napos, 24 órás készenléti szolgálatként jönne létre a Fővárosi Önkormányzati Rendészet létszámbővítésével. Emellett például napszakonként szükséges mértékű állandó járőrt biztosítanának a város kritikus pontjaira, közlekedési csomópontjaiba és vonalaira, kiváltva a BKK által megbízott magántulajdonú biztonsági szolgálatok tevékenységét is.

Vitézy szerint ez nem egy hajléktalanellenes intézkedés, a hajléktalan embereknek szociális ellátást kell biztosítani.

A Fidesz támogatja Vitézy előterjesztését. Gulyás Gergely Kristóf arról beszélt, hogy fontos a főváros közbiztonságával foglalkozni, és növelni a budapestiek biztonságérzetét a tömegközlekedési eszközökön. A fideszes képviselő egy módosítást nyújtott be Vitézy javaslatához, hogy készüljön egy helyzetelemzés a Fővárosi Rendészet fejlesztéséről és igényeiről. Vitézy azonban nem fogadta be a módosítót, mert szerinte nem helyzetelemzésre van szükség, hanem konkrét intézkedésre, a BKK-rendészet mielőbbi felállítására.

Szentkirályi Alexandra szerint nemcsak a BKK-n kell a rendészetet erősíteni, hanem Budapest minden pontján. A Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, az ő javaslatuk sokkal átfogóbb, mint Vitézyé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!