Módosítással, de elfogadták Szentkirályi javaslatát arról, hogy mérjék fel a hajléktalanság helyzetét

2024. október 4. – 12:43

Másolás

Vágólapra másolva

Mind a 32 képviselő elfogadta Szentkirályi Alexandra azon javaslatát, ami a hajléktalanság helyzetének felmérését célozza. Az előterjesztésre Karácsony módosítója után bólintottak rá, ami kiegészítette a javaslatot egy a folyamatban lévő, a hajléktalanság helyzetét vizsgáló felméréssel. Ennek eredménye alapján, és a főváros korábbi hajléktalanügyi stratégiáját figyelembe vévé készítenek majd intézkedési tervet.

Szentkirályi Alexandra előterjesztéséről elmondta, hogy az lenne a célja: először mérjék fel a helyzetet, aztán keressenek megoldásokat. A frakcióvezető rendpárti megközelítést alkalmazna a kérdésben. Arról is beszélt, hogy egy olyan városban szeretne élni, ahol anyukaként le tud ülni egy padra, ahol nem kell letakarnia kislánya szemét, ha elsétálnak egy téren. Kiss Ambrus főigazgató arról beszélt, hogy a fővárosban épp most készül a hajléktalanság helyzetével foglalkozó felmérés, ami ráadásul nemzetközi projekt, így összehasonlíthatóak lesznek az eredmények.

Baranyi Krisztina elmondása szerint megütközéssel figyelte ezt a vitát. A képviselő szerint a Fidesz ezt a kérdést törvényben rendezte: a hajléktalanságot nagyjából bűncselekménynek minősítették. Ő attól tart, hogy végül ennek is az lenne a célja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!