Bemutatkozott a fideszes képviselő: Soros, szuverenitás, Soros

2024. október 4. – 13:18

Másolás

Vágólapra másolva

A Kutyapárt első javaslata az átláthatóság növeléséről szól, a főbb pontjait Döme Zsuzsanna, az MKKP képviselője ismertette a közgyűlésnek. A javaslat szerint a jobb átláthatóság érdekében teljesítenék a Transparency International Magyarország, a K-Monitor és az Átlátszó „Ez a Minimum!” elnevezésű átláthatósági és antikorrupciós intézkedési csomagját. Ennek legalább 90 százalékát egy éven belül, míg a ciklus végére 100 százalékát teljesítenék.

Az LMP-s Gál József felhívta a figyelmet, hogy egy ilyen határozatot már 2019-ben is elfogadott a közgyűlés. Ha mégis átmegy a javaslat, az annak a beismerése lesz Gál szerint, hogy kudarcba fulladt az öt évvel ezelőtt megszavazott átláthatósági határozat. Az LMP politikusa arról is beszélt: a mai napig nehezen kereshető a közgyűlési döntések, határozatok, és ebben még az Országgyűlés Hivatala is előrébb tart.

A Fidesz szerint fontos az átláthatóság, de ők Soros-szervezetnek tartják a Transparency International Magyarországot. Szécsényi Dániel arról beszélt: szuverenitási kérdés is, hogy felkérik-e a Soros-szervezetet a főváros átláthatóságának vizsgálatára. Ő úgy látja, egyszerűen nem jó az „Ez a Minimum!” program, pedig fontos lenne küzdeni a korrupció ellen. Szécsényi élete első közgyűlési felszólalásában beszélt még Sorosról és a szuverenitásvédelemről is.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!