KKM: Soron kívül hagyják el Libanont a kint tartózkodó magyarok!

2024. október 2. – 14:22

Másolás

Vágólapra másolva

„Jelenleg a legfontosabb védekezést továbbra is a megelőzésben látjuk, amely Libanon mielőbbi elhagyását jelenti a kereskedelmi (MEA) járatokkal. Nyomatékosan javasoljuk, hogy a még működő libanoni kereskedelmi járatokkal soron kívül hagyják el az országot és az ideiglenesen itt tartózkodó honfitársainkat is erre biztassák” – olvasható a magyar külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának szerdán megjelent tájékoztatásában. Azt írták, hogy mivel Izrael egyre intenzívebb és kiterjedtebb katonai műveleteket hajt végre Libanon területén, javasolják, hogy minél előbb hagyják el az országot.

Azt is írták, hogy egy esetleges veszélyhelyzet esetén a leggyorsabban azoknak tud segíteni a konzuli szolgálat, akik konzuli védelemre regisztráltak, ezt itt lehet megtenni. A regisztrációhoz útmutatót is csatoltak, és javasolják a Konzinfo Utazom mobil alkalmazásunk letöltését is.

Izrael pénteken kezdte el intenzíven támadni a Hezbollah Libanon déli részén található állásait, a háború eddigi legnagyobb csapásában megölték a Hezbollah vezetőjét, Hasszán Naszrallahot. Ezt a Hezbollah is megerősítette, majd meg is találták a vezető holttestét. Ezután tovább eszkalálódtak a harcok, Izrael offenzívát indított, majd kedd este Irán rakétatámadást hajtott végre Izrael ellen.

Szerdán már szárazföldi összecsapás is volt az izraeli csapatok és a Hezbollah között, ebben meghalt egy izraeli katona is, az eseményeket ebben a cikkben folyamatosan követjük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!