Lánczi Tamás is részt vesz a geszti Tisza-kastélyban tartott kétnapos kormányülésen

2024. október 1. – 20:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kihelyezett kormányülés kezdődött kedden este a Békés vármegyei Geszten, a Tisza-kastélyban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. „A kétnapos ülésen a miniszterek a kormány őszi feladattervéről és a gazdasági semlegesség programjáról tárgyalnak” – áll a közleményben.

Orbán a kormányülés előtt azt írta a Facebook-oldalán: „A világ körülöttünk egyre veszélyesebb, a tét most nagyobb, mint valaha. A mi célunk világos: megőrizni Magyarországot a béke szigeteként!”

A kormányülésen vendégként részt vesz Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke is, aki a közösségi oldalán azt írta, ismertetni fogja „a nemzeti szuverenitást fenyegető veszélyeket és az azokra adható válaszokat”.

Lánczi Tamás az elmúlt hónapokban többször beszélt arról, hogy bár szerinte a jelenlegi szuverenitásvédelmi törvény jó, a hatékony fellépéshez mégis több jogkörre lenne szükségük. Most csak elemzésekkel, vizsgálatokkal és jelentésekkel tudják felhívni a figyelmet azokra a civil szervezetekre és médiumokra, amelyek szerintük az ország szuverenitását veszélyeztetik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!