Az ügyészség két és fél év börtönt kért a szolnoki kalandparkban egy gyereket felrúgó karateedzőre

2024. október 1. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az 56 éves karateedző, A. Tibor ellen vádat emeltek, mert július 11-én egy szolnoki kalandparkban bántalmazott egy hétéves kisfiút, aki nem akart felmászni a park mászókájára. Az edző felrúgta a gyereket, aki a levegőben megpördült és a fejére esett. A vádirat szerint a férfi a síró kisfiút vízzel is lelocsolta, miközben megalázó megjegyzéseket tett rá.

Korábban a Telex is megírta, hogy A. Tibor tagadta, hogy bármilyen – akár pszichikai, akár fizikai – sérelem okozására kiterjedt volna a szándéka, Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője közölte: a férfi a bűnösségét sem ismerte be.

A 24.hu megkeresésére Ocsovai elmondta, hogy az ügyészség két és fél év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a férfire, amennyiben beismeri a bűnösségét. A vád védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette lesz.

A Magyar Karate Szövetség ideiglenesen, majd egy napra rá végleg eltiltotta a karateoktatástól a jászberényi férfit, megfosztotta díjaitól, és a fekete övet sem viselheti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!