Bencsik András megköszönte Oroszország támogatását és Orbán Balázs felháborodást keltő '56-os kijelentését

2024. október 1. – 20:55

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sokkal azután, hogy az orosz nagykövet gratulált Bencsik Andrásnak a Demokrata 30. évfordulója alkalmából, a lap főszerkesztője a Facebookon fejezte ki háláját az orosz diplomatának és a Demokrata olvasóinak.

„Amikor az Oroszországi Föderáció nagykövete őszintén elismerő szavakkal illeti a hetilapodat, akkor tudod, hogy több vagy, mint fürdőszobai olvasmány. Köszönjük Jevgenyij Sztanyiszlavov nagykövet úrnak a támogató szavakat és olvasóinknak a 30 évnyi hűséget”

– írta Bencsik.

A Demokrata főszerkesztője kedden Orbán Balázsnak, a miniszterelnök politikai igazgatójának is köszönetet mondott az '56-os forradalomról szóló gondolataiért, annak ellenére is, hogy ezeket amúgy Orbán Viktor is politikai hibának nevezte.

Bencsik a véleménycikkében arról írt, hogy szerinte Orbán Balázs arra gondolt a botrányt kiváltó Mandiner-podcastban, hogy a magyarok nem kaptak fegyvereket nyugatról, csak csokoládét és gyors vízumot, ami miatt 200 ezren emigráltak.

„Igen, elveszítettünk 200 ezer nagyon értékes magyar életet. És elszenvedtünk egy borzalmas csapást. Köszönöm Orbán Balázs bátor szavait”

– zárta cikkét Bencsik András.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!