Az orosz nagykövet gratulált Bencsik Andrásnak a Demokrata 30 éves évfordulóján

2024. október 1. – 06:39

Másolás

Vágólapra másolva

„Evgeny Sztanyiszlavov, az Oroszország magyarországi Nagykövete gratuláló levelének szövege Bencsik Andrásnak, a Magyar Demokrata főszerkesztőjének a kiadvány 30. évfordulója alkalmából” – írja az orosz nagykövetség az X-oldalán közzétett posztban, amit a 24.hu vett észre.

A lap 30. születésnapja alkalmából az orosz nagykövet felidézte a „dicsőséges” Demokrata történetét, majd azt írta, hogy a lap ma a „magyar hazafias értelmiség bástyája, a hazájukat szerető, történelmét ismerő, a jelen problémáit élesen ismerő és a jövőbe bátran tekintő gondolkodó embereké”.

Sztanyiszlavov személyes megjegyzésként azt is leírta, hogy örömére szolgál, hogy „a kiadvány hozzáértő és magas szakmai színvonalú” csapatával együttműködhet. „Élén Bencsik Andrással, aki gondolkodó ember, az erős Magyarország lelkes támogatója, az államaink és népeink közötti pragmatikus kapcsolatok erősítése mellett, aki iránt őszinte baráti érzelmeket táplálok” – fogalmazott. A szerkesztőségnek „új szakmai újságírói magasságokat” és sok sikert kívánt a továbbiakhoz.

Üzenete végére odatette a #OroszországMagyarország mellé a #Sajtószabadságot is a nagykövet. Mindezt annak ellenére, hogy Oroszországban már a háború kitörése előtt sem lehetett sajtószabadságról beszélni, az elmúlt évben azonban fokozódott a helyzet. Közvetlenül Ukrajna lerohanása után a Kreml elfogadott egy törvényt, amelynek értelmében a fegyveres erők „lejáratásáért” öt évig terjedő börtönbüntetést, a róluk szóló „szándékosan hamis információk” terjesztéséért pedig akár 15 éves szabadságvesztést kaphatnak az elkövetők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!