Külföldi finanszírozású propagandasajtó, háborúpárti politikusok – Orbán Balázs az '56-os kijelentéseire érkezett reakciókról

2024. szeptember 26. – 13:07

Másolás

Vágólapra másolva

Reagált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója azokra a cikkekre és politikusi reakciókra, amik azután érkeztek, hogy egy interjúban azt mondta: „'56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij, aki belevitte az országát egy háborús védekezésbe”. Orbán Balázs a saját Facebook-oldalán így reagált:

„A háborús propagandasajtó vonatán nincs megállás. Magyarország álláspontja világos: nem látjuk értelmet a több mint két és fél éve zajló ukrán–orosz háborúnak” – írta. Orbán Balázs szerint az orosz–ukrán háborúnak nem szabadott volna elkezdődnie, illetve diplomáciai úton mielőbb véget kellett volna vetni neki.

„1956 magyar hőseit ezen mostani magyar állásponttal szembeállítani a külföldi finanszírozású propagandasajtó és a háborúpárti politikusok bevett módszere, amit felháborítónak tartok és minden alkalommal visszautasítok – ahogy az a mostani beszélgetésben is elhangzott! Jó lenne, ha végre vége lenne a háborúnak és a háborúpárti hazudozásnak!”

– írta.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója aktuális közéleti kérdésekről, beszélgetett a Mandiner Stratégiai részleg című műsorának 14. percénél 1956 is szóba kerül, Orbán Balázs pedig ezt mondta:

„Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.”

Kijelentéseire sorra reagáltak a politikusok és az elemzők is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!