Török Gábor az év legnagyobb politikusi hibájának nevezte Orbán Balázs '56-ról szóló kijelentését

2024. szeptember 26. – 12:02

Másolás

Vágólapra másolva

„Brüsszelt elfoglalnánk, de itt nem védekeznénk… Nekem ez tűnik eddig az év legnagyobb politikusi hibájának (akkor is, ha amúgy nem hiba ezt gondolni, de politikusként ezt mondani bizony elég magas labda)” – így reagált Török Gábor politikai elemző Orbán Balázs '56-ról szóló kijelentéseire.

A miniszterelnök politikai igazgatójának szavaira Rácz András Oroszország-szakértő is reagált, azt írta, „most már tudjuk is, amit eddig csak sejtettünk: a kormány nem védené meg Magyarországot egy orosz támadással szemben”.

Rácz András a posztjában részletesen ír arról, hogy ha Ukrajna nem védekezett volna, akkor az ország függetlenségét és szuverenitását veszítette volna el. „Mára már pontosan tudjuk: a kezdeti orosz cél is Ukrajna teljes alávetése volt, új kormány hatalomba juttatásával, az ország haderejének leszerelésével, az ország kül- és belpolitikai mozgásterének jelentős korlátozásával és a Krímen túl legalább kétmegyényi terület (Donyeck, Luhanszk) végleges elcsatolásával” – írta.

A miniszterelnök politikai igazgatója a Mandiner szerdai videós műsorában azt mondta, hogy „56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij, aki belevitte az országát egy háborús védekezésbe”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!