Önkormányzati lakása lakbérét sem tudja fizetni a Jókai utcai házomlásban megsérült balettművész

2024. szeptember 23. – 18:28

Másolás

Vágólapra másolva

Tóth Nikolett balettművész két évvel azután tért vissza a budapesti Jókai utcába, hogy ráomlott egy épület tetőszerkezete. A balesetben négyen megsérültek, a legsúlyosabban a fiatal táncművész, aki azóta sem tud lábra állni. Tóth az RTL Házon kívül című műsorának stábjával ment el a baleset helyszínére, ahol azt is elmondta, hogy az önkormányzati lakásuk lakbérét sem tudták még kifizetni, mert csak 131 ezer forint rokkantnyugdíjat kap.

Az akadálymentesített bérlakást a terézvárosi önkormányzattól kapták, ahova nyáron költöztek be egy 40 négyzetméteres albérletből. Tóth Nikolett azt mondta, hogy anyjával hónapról hónapra kell élniük. De azt is hozzátette, hogy már annak is örülne, ha az esküvőjén tudna két-három lépést táncolni.

Az ügyben nyomozás indult, a Jókai utcai bérház tetején ugyanis építkezés zajlott, a kivitelező luxuslakásokat tervezett a tetőszerkezetre. A balettművész ügyvédje emiatt benyújtotta kártérítési igényét a kivitelező cég biztosítójának. Eddig háromhavi rehabilitációs költség fedezésére elegendő összeget utaltak a táncművésznek, miközben csak a robotterápia egymillió forint erre az időszakra. A felek peren kívül akartak megegyezni, de a táncművész szerint a balesetet okozó vállalkozó nem volt hajlandó elmenni a találkozóra. Tóth azt állítja, hogy a vállalkozó bocsánatot sem kért tőle. Mivel a vállalkozó halogatja a megegyezést, bírósági per lesz az ügyből.

Az RTL is kereste a vállalkozót, de ő nem adott interjút a tévének. Közben a Jókai utcában elkészültek a luxuslakások, és a kivitelező egy másik cége már árulja is őket több százmillió forintért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!