Újabb embert mentett katonai helikopter, a szombaton kórházba reptetett kisoroszi beteg pedig már jól van

2024. szeptember 22. – 19:03

Másolás

Vágólapra másolva

Árvízi videóval jelentkezett vasárnap este Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A videó alapvetően egy zenei aláfestéssel megtámogatott honvédségi kampányfilm arról, hogy a katonák az árvíz alatt is mindenhol ott vannak, „Kisoroszi is számíthat a Magyar Honvédség segítségére” – mondja a miniszter. Két új információ azonban kiderül belőle, illetve a poszt alatti hozzászólásból.

Egyrészt, hogy a víz által körbezárt Kisorosziból szombat este katonai helikopterrel kimentett beteg már jól van: „Egy operatív tisztet jelöltem ki, aki kifejezetten a kisorosziak igényeire figyel, illetve egy helikopter is települt ide, a H145-ös Airbus helikopterünk, amelynek tegnapi nap feladata is akadt, hiszen egy beteget kellett sürgősséggel bejuttatnia a körülzárt településről a kórházba. Ez hál' istennek sikerült, a beteg jól van” – mondja Szalay-Bobrovniczky.

Másrészt a miniszter által a videó alá írt kommentből az is kiderül, hogy azóta egy másik katonai helikopternek is dolga akadt: „Ma is segítettek honvédeink! Szombat után, vasárnap még egy személy mentésében vett részt a Honvédség H225M típusú helikoptere. Köszönjük a gyors és hatékony segítséget!”

Kisoroszit szerdán zárta el szárazföldön a külvilágtól az árvíz, nem sokkal előtte külön cikkben is bemutattuk, hogy a helyiek hogyan készülnek fel – az biztos, hogy a körülmények ellenére nem aggódták túl a helyzetet.

„Ahogy vonul el az ár, úgy gondoskodunk arról, hogy ahol szükséges, a Magyar Honvédség mindig az emberek segítségére álljon” – zárta videóját Szalay-Bobrovniczky Kristóf, illetve hozzátette még a szokásos mottóját is: „A békéhez erő kell.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!