Orbán az uniós árvízi segélyről: Nem javaslom, hogy valami nyomorult koldus testtartásával kalapozzunk. Komoly ország vagyunk

2024. szeptember 21. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

Ursula von der Leyen még csütörtökön posztolt arról, hogy a Szolidaritási Alapból akár 10 milliárd eurót is képes folyósítani az Európai Unió, hogy támogassa a kelet-európai országokat az árvízi védekezésben. Az Európai Bizottság elnöke az országok között felsorolta Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát, Ausztriát és Romániát, de Magyarországot nem.

Orbán Viktor erre a szombati árvízinfóján úgy reagált, hogy a történelmi tapasztalatok azt mutatják, a bajban Magyarország mindig csak magára számíthat. „Hogy aztán majd valamikor, valaki, valahonnan, egy Ursula nevű hölgy, valami Európai Unió, meg bizottság küld-e nekünk pénzt vagy segítséget, hát az olyan, mint a kutya vacsorája”, mondta a miniszterelnök. Ha jön segítség, azt szívesen fogadja, de egyébként szerinte Magyarország megvan anélkül is. „Nem javaslom, hogy valami nyomorult koldus testtartásával kalapozzunk. Komoly ország vagyunk, elvégeztük a munkát”, mondta. (24.hu)

A szombat reggeli árvízinfóról itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!