Az áradó Dunából mentettek ki egy embert Tahitótfalunál

2024. szeptember 21. – 15:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat számolt be arról, hogy pénteken felborult egy csónak a Duna szentendrei ágában, és egy bajbajutott személy egy fába kapaszkodva várja a mentést Tahitótfalu közelében. A riasztás beérkezése után a kutató-mentő szolgálat hajós egysége egyből megkezdte a vonulást a helyszínre, és ezzel párhuzamosan a helyszín közelében más feladatot végrehajtó drónos egységüket is átirányították, mivel nemcsak vízbőlmentésről volt szó, hanem kutatásról is, mert a személy helyzete nem volt behatárolható a jelzés alapján.

„A kiérkezésünkkor a baleset helyszínéhez közel a szentendrei hivatásos tűzoltók a parton már túl voltak az információk begyűjtésén, így az ő koordinációjukkal zajlott a bajbajutott személy kutatása, ami perceken belül eredményt is hozott, mert a hajós egységünk segélykiáltásokat hallott az ártérből. Mindeközben a légimentők a levegőből pásztázták a területet, a vízirendészet hajója úton volt, és a mentőszolgálat esetkocsija a helyszínre érkezett” – írták.

A búvárok úszva közelítették meg a bajbajutott férfit. A megtalálás után néhány perccel a helyszínre érkezett a Leányfalu Vöröskő Önkéntes Tűzoltó Egyesület is, akik egy kisebb hajóval beküzdötték magukat a pontos helyszínre, így a bajbajutottat közös erővel beemelték az ő hajójukba és partra szállították, ahol a mentőknek átadták.

„A történetben bőven van szakmai siker, tanulság és emberi felelőtlenség. Nem félünk kimondani, hogy az áradó Dunában, a tiltás ellenére, mentőmellény nélkül vízre szállni szerintünk felelőtlenség és életveszélyes.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!