Karácsony: Mindenhol sikerült 9 méteres magasságig felkészíteni Budapestet a tetőzésre

2024. szeptember 19. – 07:19

Másolás

Vágólapra másolva

A főpolgármester csütörtök reggeli posztjában azt írta, szerdán mindenhol 90 százalékban elkészültek az ideiglenes gátak megépítésével Budapesten, így ma már csak a kisebb kiegészítő munkálatok vannak hátra. A munka éjszaka is folyt, a Margit-szigeten idáig közel 500 ezer homokzsákot helyeztek el. Karácsony szerint ma már minden készen áll a tetőzés fogadására, de a nap folyamán újabb árvízvédelmi kapukat zárnak, és üzembe helyezik a szivattyút a Lánchíd budai oldalán.

A mobilgátak építése mellett folyamatosan és biztonságosan elvezetik és tisztítják a fővárosban keletkező napi durván 500 ezer köbméter szennyvizet, és védekeznek az ivóvíz szennyeződése ellen is. Utóbbi a gyakorlatban egyelőre azt jelenti, hogy minimális mértékben növelték a szabad klór értékét, és lehet, hogy még fogják is, de a lényeg, hogy a víz minősége változatlanul kiváló, nyugodtan fogyasztható.

Karácsony arra kért mindenkit, hogy ebben a helyzetben válassza a közösségi közlekedést. Ehhez kapcsolódóan csütörtöktől a Jászai Mari tértől csak a Kossuth Lajos térig jár a 2-es villamos, péntektől pedig lezárhatják a metró Batthyány téri állomását, a Lánchíd környékén is változik a 19-es és a 41-es villamos közlekedése.

„Újra arra kérek mindenkit, ne menjen közel az áradó Dunához, ne zavarjuk a védekezést! Nincs olyan fénykép, ami többet érne a budapestiek és Budapest biztonságánál” – zárta Karácsony a posztját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!