Éjszakai repülésre is alkalmas helikoptert kapott az árvíz által elzárt kisoroszi

2024. szeptember 19. – 21:32

Másolás

Vágólapra másolva

A honvédség helikoptere éjszaka is tud segíteni a betegszállításban a víz által elzárt Kisorosziban, ha szükség lesz rá – többek közt erről beszélt a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban kisoroszi polgármestere.

Molnár Csaba elmondta, hogy az utóbbi időben kollégái és ő is éjjel-nappal dolgoznak. A teljes elzárás előtti napon megkapta a település a szükség járműveket: van bent saját tűzoltóautójuk, mentőszemélyzet és nagy teljesítményű motorhajók is rendelkezésre állnak. Idén kaptak éjszakai repülésre is alkalmas helikoptert a honvédségtől, így a nappali mentés mellett az éjszakai is megoldott. A H145 típusú helikopterrel a Magyar Honvédség ha kell élelmiszert szállít, ha kell a helyieket menti.

A Szentendrei-szigeten található Kisorosziba csütörtökön már nem lehet bejutni közúton, a Tahitótfaluból a településre vezető utat szerdán lezárták. A 11-es főút Dunabogdány felé vezető szakaszán folyamatosan védekeznek, katonák is építik a gátat. Ebben a videónkban levegőből néztük meg, hogyan zúdul be az árhullám Duna menti településekre, így többek közt Kisorosziba is:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!