Donald Tusk: Senki ne essen pánikba, ha német katonákat lát, segíteni jöttek

2024. szeptember 19. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

A jelek szerint vicces kedvében érkezett a lengyel miniszterelnök az ország árvízvédelmi válságstábjának csütörtök reggeli ülésére, annak ellenére ugyanis, hogy a Közép-Európára lecsapó Boris három lengyel régiót is nagyon súlyosan érintett, Tusk nem átallotta elég rendhagyó módon bejelenteni, hogy Németország is felajánlotta, katonákkal segít az árvíz elleni védekezésben.

„Ha valaki német katonákat lát, ne ijedjen meg, segíteni jöttek”

– mondta a helyi lapok beszámolói alapján faarccal Tusk, félreérthetetlenül utalva ezzel arra, amikor szinte pontosan 85 éve a náci Németország lerohanta Lengyelországot, kirobbantva ezzel a második világháborút.

Tusk hozzátette, hogy amerikai katonák eddig is segítettek az érintett régiókban, és Törökország is jelezte, hogy hajlandó ugyanilyen segítséget nyújtani, és hangsúlyozta, hogy csak észszerű keretek között fogadják el az ilyen felajánlásokat.

A kormányfő arról is beszélt, hogy Wrocławban még nem hárult el minden veszély, és elmondta, elfogtak egy embert, aki katonának öltözve terjesztette az álhírt, hogy fel fogják robbantani a gátakat. Mint mondta, természetesen senki nem fog felrobbantani semmit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!