A Fidesz és a KDNP elhalasztja szokásos kihelyezett frakcióülését az árvíz miatt

2024. szeptember 19. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva

„Az árvízi helyzetre tekintettel a kormánypártok jövő hét keddre és szerdára tervezett kihelyezett frakcióülését elhalasztjuk” – írta Facebookon Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. „Most az a legfontosabb feladat, hogy Magyarország sikeresen védekezzen az árvízzel szemben” – tette hozzá Kocsis.

Az eredeti tervek szerint a kormány a kötcsei piknik után, de a szeptember 30-i parlamenti munka megkezdése előtt még megtartotta volna szokásos szeptemberi kihelyezett frakcióülését is.

Idén tavasszal is tartott kihelyezett frakcióülést a kormány, amire a megszokottnál is szigorúbb biztonsági intézkedésekkel készültek: a szállodához vezető utat már órákkal a kezdés előtt lezárták, a környéket a Valton biztonsági őrei védték, és a rendőrökkel együtt mindent elkövettek azért, hogy még fotózni is alig lehessen az autóval érkező képviselőket, kormánytagokat, meghívott vendégeket.

Továbbra is úgy tűnik, hogy a jövő hét közepén hagyja el az országot a tetőzés déli irányba, Budapesten pedig szombaton tetőzhet a Duna. Orbán Viktor csütörtökön arról beszélt, hogy a magas vízállással szembeni védekezés jól működik, de a lassú apadás is problémát jelenthet, mert ilyenkor még számos dolog tudja megbontani a gátakat. Karácsony Gergely tájékoztatása szerint mindenhol kiépültek 900 centis magasságra, mint mondta, a főváros védelme megoldott, a legérzékenyebb részeken is hatékonyan védekeznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!