MVM: 11 település árterében szünetelhet az áramszolgáltatás, valahol a gázt is lekapcsolják

2024. szeptember 18. – 14:26

Másolás

Vágólapra másolva

A vízszint emelkedésétől függően néhány helység árterében nem lesz gázszolgáltatás és Bács-Kiskun vármegye Duna-parti településeinek egyes részein az MVM Démász Áramhálózati Kft. az áradás levonulásáig szüneteltetheti a villamosenergia-szolgáltatást, írta közleményében az MVM Csoport.

A Duna felső szakaszán a gázhálózatot üzemeltető MVM Égáz-Dégáz, illetve a fővárosban az MVM Főgáz gázmérőket és nyomásszabályozókat szerel le azokon a helyszíneken, ahol az árvíz elérné ezeket az eszközöket. Eddig Győrben, Esztergomban és Komáromban történtek ilyen intézkedések, a vízszint emelkedésétől függően hasonló beavatkozás várható még Neszmély, Nyergesújfalu és Baja területén.

Az MVM Démász Duna-menti szolgáltatási területén várhatóan 11 település árterében szünetelhet az áramellátás, a pontos helyszínekről weboldalunkon folyamatos tájékoztatást adunk.

Az érintett területeken az MVM egészen addig biztosítja az energiaellátást, ameddig az biztonságosan megtehető, de azonnal kikapcsolja a szolgáltatást, ha a víz veszélyesen megközelíti az áramhálózati berendezéseket. Ha az elárasztott területen zárlat következtében egy áramkörön megszűnik a szolgáltatás, az áramellátást csak akkor tudják visszakapcsolni, amikor már az árvíz levonult, és a hiba okát biztonságosan elhárították. Szakembereik munkáját drónok is segítik majd az áramhálózat ellenőrzésében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!