Új időpontot ajánlott a köztévé Magyar Péter és Orbán Balázs vitájára, de Magyar ezt is elutasította

2024. szeptember 17. – 20:10

Másolás

Vágólapra másolva

Miután az EP-választások óta egyszer sem szerepelhetett élő műsorban a köztévén az ellenzék legnagyobb pártjának vezetőjeként Magyar Péter, a közmédia váratlanul bejelentette, hogy meghívják a 48 perc című műsorba a miniszterelnök politikai igazgatójával, Orbán Balázzsal vitázni.

Magyar ezt az árvízre hivatkozva elutasította, pontosabban azt írta, hogy jöjjön ki hozzá Orbán Balázs és Rogán Antal a gátakra homokzsákot tölteni, és beszélgessenek munka közben. Orbán viszont erre mondta azt, hogy Magyar megfutamodott.

A Hirado.hu friss közleménye szerint új időpontot ajánl a közmédia a vitára, október 3-at, amikorra az árhullám már minden bizonnyal levonul. Ez egybevág Magyar legutóbbi posztjával, amiben azt írta: „Ha ragaszkodsz a nyakkendős, öltönyös eszmecseréhez a propaganda stúdiójában, akkor várd meg az árvíz levonultát.” Ez a gondolatmenet azonban úgy folytatódott, hogy „a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjeként, nekem a főnököddel van megbeszélnivalóm a magyarok nevében”, vagyis nem biztos, hogy Magyar Péter beéri Orbán Balázzsal vitapartnerként Orbán Viktor helyett.

Megkérdeztük a Tisza Pártot, hogy elfogadja-e az új meghívást Magyar Péter, azt válaszolták: „Komolytalannak és szánalmasnak tartjuk a propagandatelevíziónak a súlyos árvíz helyzet közepén bemutatott újabb kutyakomédiáját. Valamiért 220 napig nem volt sürgős nekik a legnagyobb ellenzéki pártnak élő megszólalási lehetőséget adni, de most nyílt közleményben ajánlgatnak – természetesen nem a kormányoldaléhoz hasonlítható – megszólalási lehetőséget. A TISZA Pártnál jelenleg minden hadra fogható ember és önkéntes az árvízi védekezésben dolgozik és nem kívánunk napi szinten hazudozó és bűncselekményeket elkövető propagandisták játékához asszisztálni.”

A párt közleménye szerint „a TISZA Párt jelenleg 39%-on áll a közvélemény-kutatásokban, alig elmaradva az állampárttól. Ha a köztelevízióban szakemberek és nem propagandisták dolgoznának, akkor tudnák, hogy a TISZA Párt elnökének a FIDESZ elnökével/a miniszterelnökkel van megbeszélni valója, nem az állampártban és a kormányban semmilyen érdemi pozícióval nem rendelkező Orbán Balázzsal.”

Viszont úgy tűnik, a legutóbbi meghívás továbbra is áll Magyar részéről: „Orbán Balázst továbbra is várja Magyar Péter pártelnök csütörtökön 17.00 órakor a Római-parton egy közös homokzsák töltésre, ami közben nyilvánosan meg tudnak beszélni minden hazánkat érintő kérdést. Reméljük a miniszterelnök politikai igazgatója nem lesz gyáva és/vagy lusta eljönni” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!