Alföldi a Bese-ügyről: Ha egy normális országban élnénk, ezt kellene megfilmesíteni

2024. szeptember 15. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha az első reakció után elgondolkozunk, hogy ezek az emberek milyen életet élhettek, szerintem az végtelenül szomorú és nagyon megrendítő. Ennek az atyának, ennek a fiatalembernek milyen élete volt? Én beszorongok ezektől. Én a Szájer-történettől is beszorongtam. És persze némileg ellentmondásos a tevékenységük és a titkos életük. De az egy következő lépés, hogy vizet prédikál és bort iszik, az az emberi történet után van”

– reagált a Bese-ügyre Alföldi Róbert színész-rendező a Szeretlek Magyarországnak adott interjújában. Az ügy azután került szóba, hogy a lap riportere felidézte, az Alföldi-rendezte Őrült Nők Ketrece című előadás Facebook-oldalán egy „Esküszünk, nem nálunk volt!” poszttal reagált a történtekre.

Alföldi elmondta, nem kárörvendő és nem tud nevetni a botrányon, vagy azt mondani, hogy Bese atya megérdemelte a tetteinek következményét. Hozzátette, ha egy normális országban élnénk, ezeket a Beséhez hasonló történeteket kellene megfilmesíteni. Szerinte egy mai Shakespeare például „a Szájer-sztorit biztos megírná, mert ez egy akkora emberi történet. Hogy valaki ennyire kénytelen megtagadni magát, hazudni, bujkálni” – mondta Alföldi.

A rendező szerint arról azért lehet beszélni, hogy „ezek az emberek kifizetődőbbnek tartják, ha hazudnak és csatornákon másznak le, vagy a párizsi olimpia megnyitója ellen prédikálnak, és közben orgiákra járnak.” Alföldi összegzése szerint azonban a lényeg végső soron mégis az, hogy „végtelenül szerencsétlen” emberekről van szó.

Bese Gergő dunavecsei plébános ügye még múlt pénteken robbant ki, amikor a Válasz Online megírta: a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, ami szerint Bese melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. A vádak miatt Bábel Balázs érsek „Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól”. Bese neve több helyről is ismerős lehet: ő szentelte meg például a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita kolostort, illetve a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit. Emellett fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András volt katolikus pap ellen is, családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól.

Bese az eset kirobbanása után a 777-hez eljuttatott közleményében reagált: szerinte rászedték, kihasználták naivságát és elveszítette józan ítélőképességét. Azóta a Telex több forrása azt állította, féltékenység vezethetett a Bese-ügy kirobbanásához.

A NER sztárpapjáról ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!