Novák Katalin egy dél-koreai egyetem díszdoktora lett

2024. szeptember 12. – 17:54

Másolás

Vágólapra másolva

Díszdoktori címet kapott a kegyelmi ügybe belebukó Novák Katalin a dél-koreai Hanjang Egyetemtől. Erről maga a volt köztársasági elnök számolt be az X-en. A Wikipédia szerint a Szöulban található dél-koreai magánegyetemet 1939-ben alapították, elsősorban mérnöki és építészeti képzéseket nyújt.

Novák nemzetközi körúton van, hogy az új, népességfogyás ellen küzdő civil szervezetét, az XY Worldwide-ot promózza, aminek ő a vezetője. Erről annyit lehet tudni, hogy a világszerte csökkenő születésszámokra szeretne „úttörő megoldásokat” kidolgozni. A szervezet másik alapítója Stephen J. Shaw.

Novák Dél-Koreába és Japánba is hivatalos meghívásra látogatott el, de nem a szervezet vezetőjeként kapott megkapott meghívást, hanem egykori államfőként. Azt nem tudni, hogy az utat a magyar állam fizette-e. Dél-Koreában a magyar családpolitika sikereiről tartott előadást, majd a szöuli parlamentbe ment. „Aggasztó, hogy Dél-Koreában a kutyababakocsikból több fogy, mint a gyerekbabakocsikból. Szeretem a kutyákat, kettőt is felneveltem, de a kutyák soha nem helyettesíthetik a gyerekeket” – fogalmazott. Az adatok egyébként azt mutatják, hogy a kormány családpolitikája ha nem is turbózta fel a hazai születésszámot, annyit azért elért, hogy a gazdagok még gazdagabbak lettek.

Novák Katalin február 10-én mondott le a köztársasági elnöki pozíciójáról, mert a tavalyi pápalátogatásra hivatkozva kegyelmet adott K. Endrének, aki pedofil bűncselekmények eltussolásához asszisztált a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként. A döntés azért is váltott ki nagy felháborodást, mert ellentétes volt a Fidesz legfontosabb politikai üzenetével, a gyerekek és a családok védelmével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!