Decemberig börtönben maradhat Kiss László

2024. szeptember 10. – 19:18

Másolás

Vágólapra másolva

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta Kiss László óbudai polgármester letartóztatásának meghosszabbítását három hónappal, 2024. december 16-ig – írta az ügyészség a Magyar Nemzetnek.

Kiss Lászlót, Óbuda DK-s polgármesterét augusztus közepén vették őrizetbe. A vád szerint 2019-es polgármesterré választása után korrupciós hálót épített ki, amelyen belül megbízásokat adott baráti cégeknek, majd azok összegének egy részét visszakövetelte magának. Kiss László egyik korábbi munkatársa egyezséget kötött és ellene vallott, letartóztatásához viszont több gyanúsított vallomása is kellett. Kiss határozottan tagadta a vádakat.

Autómosóból lopták el a pendrive-ot, ami később az ellenzéki politikusokat célba vevő Anonymousnál landolt, legalábbis ezt állította a pendrive gazdája az óbudai polgármester korrupciós ügyében indult eljárásban. A bizonyítékokat gyűjtögető, de nyakig érintett vállalkozó végül megegyezett az ügyészséggel. A titokban rögzített beszélgetésekben nem csak ellenzéki politikusokról hangoznak el kemény állítások – írtuk az ügyről szóló legutóbbi részletes cikkünkben.

A Telex által megszerzett nyomozati iratokból kiderült korábban az is, hogy a Dunaferr „elfoglalásában”, a Borkai-ügyben és a futballstadionokat biztosító őrző-védő cégek környékén is felbukkant dr. Mikó István, az a kamu „fedett nyomozó”, akinek az ügyködése miatt (de akaratán kívül) fény derült az óbudai korrupciós ügyletekre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!