Eljárást indított a rendőrség a Pázmány Campus ellen tiltakozókkal összekapó kamionos ügyében

2024. szeptember 4. – 19:38

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési eljárást folytat a Magyar Rádió egykori épületeinek elbontása elleni tüntetésen történtek miatt – írja a 444.

Az ügy előzménye, hogy Gelencsér Ferenc, a Momentum volt elnöke arról posztolt videót, ahogy a párt politikusai és a rádió épületeinek bontása ellen tiltakozókhoz a Pollack Mihály téren közel megy egy nyerges vontató, majd elkezdi őket kitolni a területről.

Az eset után kerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, a válaszból pedig kiderült, hogy a helyszínen szemlét tartottak és meghallgatták a jelen lévőket, ahol senki sem sérült meg.

A Pollack Mihály térre hétfőn 18 órára is tüntetést szervezett a helyi civilekkel közösen a beruházást ellenző VIII. kerületi önkormányzat. A kormány és VIII. kerület között hónapok óta húzódik a vita a projektről: a lakók a környező épületek állapota és a bontás után keletkező törmelék miatt aggódnak, sokak szerint pedig hiba elbontani a Magyar Rádió történelmi épületeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!