„Ez gyilkosság! Maga bérgyilkos? Engedd már el!” – ordibálós balhé alakult ki, amikor egy kamionsofőr megpróbálta eltolni az útból a Pázmány ellen tiltakozókat

2024. szeptember 2. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Egy egészen abszurd jelenetről posztolt videót hétfőn reggel Gelencsér Ferenc, a Momentum volt elnöke. A párt politikusai a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új kampuszának építése ellen tiltakoznak.

A videón az látszik, hogy a tiltakozók megpróbálják elállni az építésre kijelölt terület egyik bejáratát. A helyszínre érkezik egy nyerges vontató, amelynek sofőrje megpróbál behajtani a területre. Először csak közel megy a tiltakozókhoz, majd nagyon lassan hozzájuk is ér, és elkezdi eltolni őket a vontató elejével.

A tiltakozók közben olyanokat kiabálnak, hogy:

„Gyilkosság! Magának megér ez ennyit, hogy börtönbe kerüljön? Meghalnak! El akarta ütni! Az egyház nevében ezt csinálja. Maga bérgyilkos?!”

A vontatót vezető férfi közben olyanokat mond, hogy a munkáját végzi, és megkéri a tiltakozókat, hogy engedjék el az ajtót.

Később kiszáll a vontatóból és gyalog bemegy az építésre kijelölt területre. A videót itt lehet megnézni:

Az eset után kerestük a budapesti rendőrséget, hogy megtudjuk, volt-e szükség rendőri intézkedésre. „A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai azonnal a helyszínre mentek, ahol szemlét tartottak és meghallgatták a jelen lévőket. A rendelkezésre álló információk alapján senki sem sérült meg” – válaszolta a BRFK, amely vizsgálja, hogy felmerülhet-e közúti veszélyeztetés vagy más bűncselekmény, szabálysértés gyanúja. A rendőrség azt is írta, hogy mivel gyűlést nem jelentettek be ide, vizsgálja azt is, hogy történt-e gyülekezési joggal visszaélés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!