Lázár János elutasította Magyar Péter vonatozós találkozóját, majd hozzátette: uff

2024. szeptember 4. – 17:18

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb Facebook-posztban reagált Magyar Péter korábbi bejegyzésére Lázár János, amiben a közlekedési miniszter ismét leírta, hogy szívesen egyeztet a Tisza Párt elnökével, de nem akarja beengedni a sajtót a találkozójukra.

„Magyar Péter mehet bárhová a vasúton, a munkáját segítjük, titkunk nincs, a vasút állapota közös örökség és közös érdek. Velem is beszélhet, akár olyan vasúti helyszínen is, amelyikről sok minden elmondható, csak az nem, hogy szebbnek mutatja a valósagot, mint amilyen. Ilyenekre tettem javaslatot, nem egy légkondicionált irodára. Úgy látom, nem az utasoknak és a vasutasoknak akar segíteni, hanem a kampányának. Az előbbiben bárkinek partnere vagyok, az utóbbiban az ellenzék vezetőjének sem. Reality igen, reality show nem. Uff” – írta a közlekedési mniniszter.

Magyar Péter azonnal reagált Lázár bejegyzésére, amiben azt írta, hogy szerinte a miniszter megfutamodott, amiért nem engedi be a sajtót a találkozóra, és nem megy el vele vidékre a légkondimentes vonatozásra.

„Nem akartad kockáztatni, hogy Ózdról a fővárosba 2-3 óra késéssel érkezzünk meg esetleg kamerák és utasok előtt. (…) Gondolom vasutasokkal sem szívesen beszéltél volna az embertelen munkakörülményekről. Sajnálom, hogy a batidai kastélyodhoz vezető alsóbbrendű út 3,5 milliárdos felújítására nem tértél ki. Mondjuk ezen sem csodálkozom. A hív a vasút, vár a Lázárból milyen gyorsan lett áll a vasút, fél a Lázár…
Ha mégis meggondolnád magad, a pohár sörre áll a meghívásom” – írta a Tisza Párt elnöke.

Korábban Magyar Péter Facebookon üzent Lázárnak, amiben arra kérte a minisztert, hogy szerda 18 óráig jelezze, vonatra száll-e vele. Lázár korábban arról írt Magyarnak, hogy Kőbánya-felsőn várja Magyar Pétert csütörtökön, hogy a vasútról beszélgessenek.

Lázár János egy keddi posztban közzétette a minisztérium és a politikus levelezését. Az emailek alapján a miniszter azt szerette volna, hogy Kőbánya-felsőn és a Kerepesi irányítóközpontban találkozzanak csütörtök reggel 8:30-kor. Magyar viszont azt válaszolta, hogy inkább egy vidéki vonatozásra menne a miniszterrel, amit viszont Lázár nem támogatott: „reality igen, reality show nem” – írta. A miniszter ajánlata szerint a körbevezetésen a minisztérium és a Tisza Párt munkatársai is részt vehettek volna, de más sajtótermék nem, azonban Magyarnak ez sem tetszett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!