Balog Zoltán prédikált a budapesti Baár-Madas Gimnázium évnyitóján

2024. szeptember 2. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Balog Zoltán református püspök tartott istentiszteletet a Baár-Madas Református Gimnázium és Általános Iskola hétfői tanévnyitóján, írja a 444.

Tombor László igazgató azt írta a lapnak, a református köznevelési intézményekben alapvetően a tanévnyitó része az istentisztelet, amelyet rendszeresen az iskola fenntartója, a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészi elnöke tart. Így korábban Hegedűs Loránt, majd Szabó István, idén pedig Balog Zoltán prédikált.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb közéleti botrányát az robbantotta ki, hogy Balog Zoltán közbenjárására Novák Katalin volt államfő a tavalyi pápalátogatás ürügyén elnöki kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettesének, K. Endrének, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat.

A reflektorok ezután Balog Zoltánra irányultak, mindenki az ő lemondását várta. Balog az egyház elnökségi tanácsának azt mondta, akár zsinatot is kész összehívni: először nem mondott le a zsinati elnöki posztjáról, aztán mégis. Viszont püspök maradt, és a Dunamelléki Református Egyházkerület vezetését is megtartotta, ezzel valójában kiemelkedően fontos szerepet tölt be továbbra is a magyar református egyházban. A kegyelmi ügy következményeként pedig végül csupán egy intést kapott egyházától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!