Nem működik a személyzeti lift, és lopják a vécédeszkát a dunaújvárosi kórházban

2024. augusztus 26. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

Nem működik a személyzeti lift a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban, tudta meg a Gulyáságyú Média. A portál munkatársai bejárták az egészségügyi intézményt, ahol átmenetileg nem üzemel a személyzeti lift, de használható a látogatói felvonó.

„A lépés előnyben! A lépcső a liftnél jobban használ a szívnek!”

– írták a nem működő lift mellé a kórház dolgozói. A felirat a YouTube-ra feltöltött felvételen is jól látszik. A portál munkatársai megnézték az egészségügyi intézmény vécéit is. A videóból kiderült, hogy vécépapírt, szappant és fertőtlenítőt sem találtak a mellékhelyiségekben.

„Hiába teszünk ki vécépapírt és folyékony szappant a tartókba, tapasztalataink szerint sajnos hamar ellopják ezeket. Elszomorító, de arra is volt példa, hogy a vécé ülésdeszkáját is eltulajdonították”

– válaszolta Szilágyi Örs, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója a Gulyáságyú Média megkeresésére. A liftekre vonatkozó kérdésekre nem válaszolt a főigazgató, helyette a kórházak üzemeltetési és karbantartási feladatait ellátó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz (KEF) irányította a portált. A kormányzati szerv cikkünk megjelenéséig nem válaszolt a Gulyáságyú Média kérdéseire.

A klímaberendezések meghibásodása miatt elviselhetetlen a hőség a magyarországi kórházakban. Erre a témára csapott le Magyar Péter is, aki augusztusban tucatnyi Facebook-posztban számolt be a kórházakban uralkodó állapotokról. A Tisza Párt elnöke hőmérővel felszerelkezve járta a kórházakat, Kulja András EP-képviselővel még be is szorultak egy vizeletszagú liftbe a szolnoki kórházban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!