Az egészségügyi államtitkár elrendelte, hogy a kórházak ezentúl csak munkaidőben fogadhatják Magyar Pétert

2024. augusztus 25. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy látszik, az egészségügyi államtitkár megelégelte, hogy Magyar Péter kórházról kórházra jár, és az ott tapasztalt állapotokról posztol. A Tisza Párt elnöke pénteken megpróbált bejutni a Honvédkórház VIP-részlegébe, legutóbb pedig a szolnoki Hetényi Géza Kórházban járt, ahol elmondása szerint beszorult az egyik vizeletszagú liftbe.

Takács Péter a kormánypárti Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy ennek vége, elrendelte a kórházaknak, hogy ezentúl csak munkaidőben fogadhatják Magyart. Állítása szerint a politikus úgy ment be a szolnoki kórházba szombaton, hogy berendelte a menedzsmentet, amihez nincs joga. Ezért ha a jövőben be akar menni valamelyik egészségügyi intézménybe, akkor előre be kell jelentkeznie a főigazgatónál ehhez. „Magyar Péter súlyosan visszaélt azzal a lehetőséggel, amit az Országos Kórházi Főigazgatóság biztosított neki. Akadályozta a gyógyító munkát, zaklatta a dolgozókat és zavarta a betegek nyugalmát. Ennek mostantól vége van” – mondta.

Az államtitkár szerint Magyar hecckampányt folytat, „saját politikai pecsenyéjét sütögeti”, amikor „órákon át grasszál fel-alá a kórházakban” és közben „személyeskedő és dehonesztáló megjegyzésekkel alázza meg a gyógyító munkájukat odaadással végző kollégákat”. Takács azt mondta, hogy a kórházlátogatásaival Magyar Péter megzavarta az ott dolgozókat és a betegeket, akadályozta a gyógyítást. Felszólította az EP-képviselőt, hogy „ne tegye az egészségügyi dolgozókat az aljas politikai színjátékának a szereplőivé, hagyja az orvosokat gyógyítani, a betegeket pedig nyugodtan gyógyulni”.

Takács Péter nyilatkozatára reagálva a Tisza Párt azt írta, hogy az államtitkár „munka helyett kényszeresen hazudik és uszít”, ezért újból lemondásra szólították fel. A közlemény szerint nem igaz, hogy Magyar Péter zavarja a gyógyítást a kórházakban, vagy hogy megjegyzéseket tett a dolgozókra. Magyarék szerint az államtitkár hazudott, amikor azt állította, hogy berendelték a szolnoki kórház vezetését. „Minden kórházban elmondtuk, hogy magunk is be tudjuk járni a kórházi épületeket, de pont az államtitkár kifejezett utasítása miatt, a kórházak vezetése arra kért, hogy az ő jelenlétükben történjen a bejárás” – írták.

A hazai kórházak állapota a csütörtöki kormányinfón is központi téma volt. Itt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő azt mondták: Magyar Péter hazudik és manipulálja a közvéleményt, mert például nem működő kórtermekben (is) mérte a kánikulai hőmérsékletet. Vitályos Eszter azt is mondta, hogy az egyik kórházi konyhában látott folt nem penész volt, „csak” zsírba ragadt por. Gulyás elismerte: nem helyes, ha a kórházakban elviselhetetlen meleg van, és az sem, ha egy kórházi vécében nincs kézmosó, de ennek megoldása szerinte a kórházi menedzsment felelőssége is. A kormányinfó kórházakról szóló részét ebben a videóban foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!