Vitézy Dávid: Lázárnak vállalnia kell a felelősséget a vasút válságáért

2024. augusztus 24. – 22:02

Másolás

Vágólapra másolva

„Több haszna lett volna, ha másfél óra tömény cinizmus helyett inkább átment volna Tihanyból Lepsénybe” – üzente Vitézy Dávid közlekedési szakértő és korábbi főpolgármester-jelölt Lázár János építési és közlekedési miniszternek szombati Facebook-posztjában. Vitézy posztját az motiválta, hogy aznap dél körül síntörés miatt elég nagy felfordulás lett a balatoni vasúti fővonalon, és utasok ezreinek szakadt meg órákra az utazása.

„Minden eddiginél pontosabban mutatja Lázár János viszonyát az általa felügyelt MÁV utasaihoz, hogy miközben a Tranziton avokádós lattéről tart kiselőadást és ismét velem foglalkozik, addig néhány kilométerrel arrébb utasok ezrei álldogálnak Lepsényben” – írta Vitézy.

Lázár szombaton a tihanyi Tranzit Fesztiválon arról beszélt, mennyi munkát fektet az ország közlekedésének javításába. Elismerte, hogy vannak problémák a közlekedéssel, de ezekért leginkább a klímaváltozást tette felelőssé. Elmondta, a jövőben le fognak fektetni egy közlekedésfejlesztési akciótervet, és egy „utaskomfort-javító lépéssorozat” is tervben van.

Vitézy szerint röhejes minden üzemzavart a melegre fogni: „a nálunk jóval forróbb Dél-Olaszországban vagy Spanyolországban a vasút és a kórházak is elég jól elműködnek negyven fokban is” – írta.

A két politikus vitája nem új keletű, az elmúlt hónapokban már többször kritizálták egymást. Legutóbb például múlt héten javasolta Lázár azt Vitézynek, hogy „egyszerűbb volna, ha elbujdokolna egy sötét szobába, nem pedig a MÁV-val és a Volánnal foglalkozna”. Szintén múlt héten beszélt arról Vitézy, hogy Lázár személyi döntései komoly kárt okoztak a MÁV-nak, ugyanakkor nemcsak ő, hanem a jelenlegi kormány is felelős a vasút problémáiért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!