Lázár Vitézyről: Megértem, hogy komoly mentális probléma ütötte fel a fejét, de egyszerűbb volna, ha elbujdokolna egy sötét szobába

2024. augusztus 16. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Vitézy Dávid lehetett volna közlekedési miniszter, de nem lett. Lehetett volna főpolgármester, de nem lett. Ennek a sokknak a feldolgozása sok időt vesz igénybe. Megértem, hogy komoly mentális probléma ütötte fel a fejét, de egyszerűbb volna, ha elbujdokolna egy sötét szobába, nem pedig a MÁV-val és a Volánnal foglalkozna” – így reagált Lázár János a pénteki sajtótájékoztatóján arra, hogy az LMP és a Fidesz által is támogatott egykori főpolgármester-jelölt, Vitézy Dávid beszólt neki, mert szerinte ő még soha ennyi késést nem látott a vasút történetében. Azt üzente Lázárnak, hogy „teljes vezetési káosz van a szaktárcánál és a MÁV-nál. Nem szabadna, hogy ez így menjen tovább”.

Lázár szerint Vitézy „az egyetlen oka, hogy nem lett közlekedési miniszter és főpolgármester. Senki máson nem múlt, csak rajta. Valamiért úgy viselkedett, hogy a miniszterelnök nem őt választotta miniszternek. Valamiért úgy dolgozott, hogy a budapestiek nem őt választották főpolgármesternek. Ungár Péter ötlete zseniális volt, de a kivitelező ezt nem tudta végighajtani. Ő magával van a probléma. A Fidesz kétszer ajánlott fel neki lehetőséget, egyikkel sem tudott élni.”

A miniszter azt is mondta, hogy ő „abszolút” nem értett egyet azzal, hogy a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra visszalépjen, hiszen ők a legerősebb párt. De azért elismerte, hogy Ungár ötlete Vitézy indításáról elég jó volt.

„Külön szórakoztató, hogy a főpolgármester-választás szoros eredménye kapcsán tesz megjegyzéseket az a Lázár János, akinek az embere 17 százalékkal kapott ki Márki-Zay Pétertől Hódmezővásárhelyen” – reagált Vitézy Dávid a Facebookon Lázár kijelentéseire.

„Kirúgta a MÁV vezérigazgatóját, lecserélt vezetőket, majd olyan jogszabályi módosításokat jelentett be, amik pontosan a ma újdonságként előadott tartalommal 12 éve hatályban vannak: jelenleg is van előírt minimumszolgáltatás előírva minden településre a személyszállítási törvényben. Lázár persze beszólt mindenkinek, aki kritizálni meri – természetesen a tőle megszokott útszéli stílusban nekem is” – írta bejegyzésében a korábbi főpolgármester-jelölt. Vitézy szerint Lázár Jánosnak az elmúlt évtizedek legsikertelenebb közlekedési minisztereként lemondania kellene, és nem másokat leváltania.

Lázárnak és Vitézynek egyébként már egy ideje látványos a konfliktusa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!