Először elfelejtette, de most tényleg kilép az LMP-ből Vágó Gábor, a párt egyik alapítója

2024. augusztus 24. – 22:31

Másolás

Vágólapra másolva

„Először csak érzelmileg eltávolodtam. Aztán elfelejtettem kilépni. Majd azt is, hogy tag vagyok. Arra aztán várhattam, hogy engem is majd kizár az Etikai Bizottság. Úgy látszik, már az sem működik úgy, mint valaha. Ezért most már tényleg kilépek az LMP-ből” – írja a Facebookon Vágó Gábor, egykori parlamenti képviselő, a Lehet Más a Politika egyik alapítója.

Vagó azután jelentette be, hogy kilép a pártból és „nem lesz csendestárs sem abban, ahogyan bezárják a boltot”, hogy az LMP a nyári önkormányzati és EP-választáson is csúfosan alulszerepelt, az 1%-ot sem tudták elérni, miközben a fővárosban összeálltak a Fidesszel Vitézy Dávidot támogatva.

Vágó a bejegyzésében arról is ír, hogy nem tudott abban részt venni, hogy az LMP először összeállt a DK-val, majd most a Fidesszel, és hogy Ungár Péter pártelnök addig taktikázgatott a párttal, amíg az teljesen elvesztette az alapításkor kijelölt irányt.

Egy startupnál a biodiverzitás fejlesztéséért és az Alföld elsivatagosodásának megállításáért dolgozó Vágó szerint egyébként a júniusi választás a hazai zöld politika történelmi vereségét hozta el, és ennek ellenére senki sem vállalta a pártban a felelősséget, és lépett hátrébb kettőt. Vágó még azt is megjegyzi, hogy

„Vagy nem volt történelmi a vereség az egy százalék alá benézni, vagy az LMP nem egy demokratikus szervezet. Ezt mindenki döntse el maga.”

Ungár egyébként a Telexnek adott interjút a választás óta először, és kitért többek között arra, hogy miért nem mondott le az eredmény után, miért nem tartja már magukat az ellenzék részének, és hogy mostanában költészettel próbál foglalkozni több-kevesebb sikerrel.

Rövid időn belül a második ismertebb arc hagyja ott ezzel a pártot, hiszen nemrég Schmuck Erzsébet, az LMP eddigi társelnöke jelentette be, hogy kilép a választási eredmények és amiatt, mert Ungár teljesen leuralta a pártot

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!