A szexualitásról szóló irányelv miatt törölte a Meta Bányai Judit posztját, amiben egy durva pornóoldal veszélyeire figyelmeztetett

2024. augusztus 24. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Meta a szexualitásra vonatkozó irányelvek megsértése miatt korlátozta Bányai Judit influenszer Instagram-oldalát, és törölte azt a posztját, amelyben a Motherless nevű pornóoldal veszélyeire hívta fel a figyelmet. A pornóoldalon Bányai Judit és mások képei, lesifotói alatt a kommentelők arról értekeznek, hogyan kínoznák és ölnék meg a képen szereplő nőket.

Bányai Judit, a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal korábbi tartalomgyártója az Instagram-oldalán sztoriban látható videóban arról beszél, hogy a Meta korlátozta profilját, live-ot nem indíthat, sztorit még tud csinálni, meg elvileg bejegyzést is tud kitenni.

„Teljesen korlátozva vagyok abban tekintetben, hogy a videóimat nem fogja feldobni sehol az algoritmus. Ez teljesen levitt a béka segge alá, úgyhogy azt se tudom, hogy ez a sztori hány emberhez fog egyáltalán eljutni.

Tök jó, hogy én vagyok a szar. Köszi, Instagram!”

– mondja a videón.

A sztoriban megosztott dokumentumokból az derül ki, hogy az Instagramot is működtető Meta a szexualitásra és a meztelenségre vonatkozó irányelvek megsértésére hivatkozva korlátozta Bányai profilját, holott ő épp egy rendkívül káros, veszélyes, megalázó és személyiségi jogokat is sértő pornóoldalra hívta fel a figyelmet. Nemcsak saját érintettsége miatt szólalt meg, hanem ismertsége révén szerette volna felerősíteni az oldalra felkerült többi nő ügyét, segítségkérését is. Bányai azt mondja: fellebbezett a Meta döntése ellen, de nem hiszi, hogy bármi fog történni, és visszaállítanák a posztot.

Az elmúlt héten rengeteg magyar nő szembesült azzal, hogy lesifotóik vagy közösségi oldalakra feltöltött képeik felkerültek az oldalra. A képek alatt a feltöltők és a kommentelők arról írnak, milyen kegyetlenségeket művelnének velük. Az oldal és a tartalmak jogilag azonban nehezen támadhatóak, és az áldozatok szinte alig számíthatnak segítségre. A Motherless.com-ra feltöltött képek már nem elérhetőek, az oldal szerint a felhasználó törölte őket. Az ügyről részletesen itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!