Az óbudai önkormányzat szerint politikai leszámolás zajlik a polgármesterük ellen

2024. augusztus 22. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Nyilatkozatban állt ki az Óbuda-„Békásmegyer Önkormányzat letartóztatott polgármestere, Kiss László mellett. Mint írták:

"A Fidesz hatalmi gépezete néhány napja letartóztatásba helyezte az ország hatodik legnagyobb önkormányzatának polgármesterét, dr. Kiss Lászlót. Úgy gondoljuk, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, így dr. Kiss Lászlót is.”

A közleményben úgy fogalmaztak, a személyes szabadság korlátozását különösen nem tartják indokoltnak egy olyan vezető esetében, akinek munkája egy egész városrész működését érinti, mert ezzel

„a hatalom precedens teremt, hogy bármikor a választói akarattal szembe menve ellehetetlenítse egy új önkormányzat megalakulását, és saját választási veresége után új választást kényszerítsen ki”.

Szerintük az óbudai önkormányzat ellenzéki kézben tartása a Fidesz gazdasági érdekeit sérti, mivel Kiss László és az őt támogató koalíció megakadályozta a Római-part, a Mocsárosdűlő, a Hajógyári-sziget vagy a Római Kemping területének beépítését.

„Érdekes tény, hogy míg az önkormányzatunk ellen folyó összehangolt akcióban közel 50 ügyészségi nyomozó vesz részt, és hatalmas erőkkel vonul fel minden egyes esetben, addig a pártállammal összefüggésben indult nyomozások esetében – ha egyáltalán elindul ilyen – jóval szerényebb a mozgósítás és a lelkesedés” – írták. És míg a polgármestert rögtön letartóztatták, a fideszes médiabirodalom gond nélkül hozzájuthat nyomozati iratokhoz.

„Ez az ellentmondás is alátámasztja a meggyőződésünket: itt politikai leszámolás zajlik.”

Kiss Lászlót augusztus közepén tartóztatták le korrupciós vádakkal. A gyanú szerint székhelyhasználatot biztosított a házában egy olyan cégnek, amiben a felesége mellett egy olyan személy is ügyvezető-tulajdonos volt, aki egy másik cégével többmilliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól Kiss polgármesterré választása után. Ügyvédje, Znamecsnik Péter szerint ha a polgármester lemondana, azzal lényegében elismerné a bűnösségét, ezzel szemben Kiss László végig akarja csinálni a büntetőeljárást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!