Kormányszóvivő: Az nem penész volt a kórház konyhájában, csak zsírra szállt por

2024. augusztus 22. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány szerint nem igaz, amit a kórházakban tapasztaltakról Magyar Péter mondott. Gulyás Gergely felolvasott néhány kórházi jelentést, amelyek szerint nem igaz a Tisza Párt elnöke által bemutatott helyzet. Célzott lejárató kampánynak tartja mindezt, noha az egészségügyi dolgozókat köszönet illetné, mert helytállnak a nehéz helyzetben.

Ha van szabálytalanság, ott vizsgálatot kell indítani. Gulyás szerint Magyarék azonban bizonyos állításokban „nyíltan hazudtak.”

A Jahn Ferenc Kórház étkezőjével kapcsolatban Vitályos Eszter kormányszóvivő elmondta a kórház közleményéből idézve:

„Nem penész található a plafonon, hanem a főzés során a kicsapódott zsírra por szállhat.”

Gulyás szerint Magyar olyan részeket mutatott a kórházakból, amelyek valójában munkaterületként el voltak zárva, eközben a kórház akadálytalanul működött. Szerinte nem igaz az sem, amit a Jávorszky Ödön váci kórházról állított, mert „a kórház szülészeti osztálya kiemelkedő minőségi ellátást nyújt”, „a fertőző és nem fertőző sebek kezelése külön helyiségben történik”.

„Azt látjuk, hogy az egészségügyben dolgozók lejáratására van egy kísérlet, de elsősorban köszönetet kell mondanunk azoknak az orvosoknak és ápolóknak, akik rendkívüli körülmények között” a váratlan hőségben is helytálltak.

„Minden egyes olyan kórházban, ahol nehézségek merültek fel, akár a hőség miatt, azt eredményezte, hogy a műtétek öt ezreléke maradt el. Ez a magyar egészségügy erejét mutató adat” – közölte Gulyás.

Szerinte a sajtóban megjelent ferdítések az intézmény iránti bizalmat ássák alá, a kórházak jelentése szerint Magyar állításai több ponton tényszerűen nem igazak.

Ha bárhol szabálytalanság van, azt azonban ki kell vizsgálni. Attól azonban elzárkózott, hogy kijelentse, hogy a Magyar által bemutatottak alapján kellene indítani vizsgálatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!