Rendben van a miniszterelnök vejétől vásárolni 580 milliárdért irodákat?

2024. augusztus 22. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex arról kérdezte Gulyást, rendjén valónak találja-e, hogy „a miniszterelnök vejétől vásárol százmilliárdos értékben irodakomplexumokat az állam.”

Gulyás szerint „a négyzetméterárakat és a működési struktúrát tekintve jól járnak a magyar adófizetők” –, mert szerinte kedvezőbb a tulajdonlás, mint a bérlés.

A döntés azonban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapjára sem került fel, honnan tudható, hogy ez jó döntés volt? – kérdezte a Telex.

Gulyás válaszul azt mondta, hogy a piaci áraknak megfelelően költekezett a magyar állam. Az állami intézményeknek helyesebb állami tulajdonban működniük, az állam ezzel 9-10 éves távlatban nyer, nem veszít, az pedig mellékes, hogy eladói oldalon milyen tulajdonviszonyok állnak fenn.

A Telex arra is kíváncsi volt, Gulyás szerint rendben van-e, hogy egy 580 milliárdos vásárlásról ilyen keveset tudni, erről lényegében csak a kormányinfón számol be részadatokkal a miniszter.

Gulyás az ezzel kapcsolatos számítások nyilvánosságra hozataláról elmondta: minden olyan közadat, ami közpénzek kifizetésével kapcsolatos, „az megtudható, megismerhető.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!