Simonka György: Lázár János azzal fenyegetett, hogy elvágja a torkom

2024. augusztus 15. – 20:50

Másolás

Vágólapra másolva

Simonka György volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége csütörtök este, a politikus videohívásban jelentkezett be az élő adásba. A volt fideszes országgyűlési képviselő azt állította, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter bosszúból indította el az ellene zajló büntetőügyet.

Simonka azt mondta, hogy mivel korábban sokszor lépett rá Lázár János tyúkszemére, például amikor megpróbálta megakadályozni, hogy megszerezze a mezőhegyesi ménesbirtokot. Ezért Lázár az ő ügyében „utasításokat adott az ügyészségnek”. Szerinte Lázár egyszer azt is mondta neki:

ha az útjába áll, elvágja a torkát.

Simonka arról is beszélt, hogy nem töltené ki a polgármesteri megbízatását Pusztaottlakán, ha mandátumot szerez a 2026-os országgyűlési választáson. Szerinte mindenképpen nyerni fog, mivel ő „a helyieket képviselné, nem a pártpolitikát”. Noha 2002 óta a mai napig tagja a Fidesznek, azt mondta, nem kíván részt venni a pártpolitikában, Dél-Békés ügyeit és az ott élőket szeretné szolgálni. Azt mondta, a Fidesszel és a Tiszával is hajlandó lesz majd együttműködni, a DK-val viszont semmiképp sem. Szerinte, ha elindul a Fidesz ellen, azonnal kiteszik majd a pártból. Azt is mondta, szerinte „a Tisza Párt már nem fog tovább erősödni, de a Fidesz gyengülni fog”, és úgy látja, hogy e két párt között fog eldőlni a következő választás.

Egy augusztus eleji interjúban arról beszélt, hogy 2021 végén és 2022 elején többekkel egyeztetett a Fideszből a korrupciós büntetőügyével kapcsolatban, köztük Kubatov Gábor pártigazgatóval is. Állítása szerint azt kérték tőle, a bíróságon „tartsa a száját”. Arról akkor nem árult el többet, az ATV-ben viszont most azt mondta, hogy a sajtó kiforgatta a szavait.

Simonka György és társai ellen 2019-ben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsították őket. A vád szerint összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Simonka az eljárásban végig ártatlannak vallotta magát. Szerinte politikai okból indult ellene eljárás koholt vádak alapján, mert mások érdekeit sértette „sikeres forrásszerző tevékenységével”.

Simonka 2014 és 2022 között volt a Békés megye déli részét magába foglaló Békés vármegyei 4. számú választókerület országgyűlési képviselője, 2022-ben ezen a pozíción párttársa, Erdős Norbert váltotta. Simonka most azt mondta, hiba volt a Fidesz részéről Erdős Norbertet kinevezni helyette, aki még semmit nem tett a helyiekért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!