A korrupcióval vádolt Simonka György lesz Pusztaottlaka polgármestere

2024. június 9. – 22:41

Másolás

Vágólapra másolva

Simonka György volt Békés megyei fideszes országgyűlési képviselő nyerte meg a polgármester-választást Pusztaottlakán. A függetlenként, az Újítsuk Meg Pusztaottlakát Mozgalom tagjaként induló Simonka a szavazatok 69,05 százalékát szerezte meg. Simonka kihívója két független jelölt volt, Szabó Miklós és Kocsis Violetta. Előbbi 16,07 százalékot, utóbbi 14,88 százalékot kapott.

Simonka 2006 és 2014 között egyszer már volt a falu polgármestere, csakhogy azóta éles fordulatot vett a karrierje: ellene és társai ellen 2019-ben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsították őket. A vád szerint összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Simonka az eljárásban ártatlannak vallotta magát. Szerinte politikai okból indult ellene eljárás koholt vádak alapján, mert mások érdekeit sértette sikeres forrásszerző tevékenységével.

Simonka idén áprilisban szokatlanul közvetlen hangvételű Facebook-bejegyzésben jelentette be indulását. A kirakott közlemény szerint nem akarták támadni a jelenlegi polgármester (a Fidesz–KDNP-s Árgyelán Erika) munkáját, de állításuk szerint az alig 300 fős faluban ellaposodott az élet, a település látképe nagyon sok helyen elhanyagolt, és hiába a támogatások, „gazdátlanul sodródik a falu”.

A választások eredményeiről bővebben percről percre közvetítésünkben olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!